A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716057618.471.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fructele de padure ii protejeaza pe barbati de Parkinson
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
07-04-2012, ora 16:05

Fructele de padure ii protejeaza pe barbati de Parkinson

Articol de Madalina Irimia

Fructele de padure, fie ca este vorba despre mure, capsune, afine sau zmeura, toate ajuta la prevenirea Parkinsonului. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de oamenii de stiinta britanici impreuna cu cei americani, care au observat ca acest tip de fructe ii protejeaza mai mult pe barbati, decat pe femei impotriva acestei boli.

Datele cercetarii arata ca barbatii care includ in dieta lor fructele de padure, dar si alte alimente care sunt bogate in flavonoide, prezinta un risc cu 40% mai mic de a se confrunta cu aceasta afectiune, informeaza Daily Mail.

Savantii au constatat ca barbatii care mananca in fiecare saptamana acest tip de fructe isi diminueaza predispozitia la Parkinson cu un sfert, spre deosebire de cei care nu mananca niciodata fructe de padure.

Flavoniodele, substantele care se gasesc in ceai verde si vin rosu, sunt antioxidanti care ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor de inima, a anumitor forme de cancer si a demetei.

Potrivit cotidianului britanic, acesta este cel mai mare studiu realizat pe aceasta tema, in conditiile in care au fost implicati 130.000 de voluntari, femei si barbati, dintre care 800 de participanti au dezvoltat aceasta boala in cei 20 de ani de monitorizare. Rezultatele cercetarii au aratat ca aceste substante ajuta la prevenirea rigiditatii masei musculare.

Cifrele citate de Daily Mail arata ca in Marea Britanie 125.000 de persoane sufera de Parkinson, iar anual sunt diagnosticati cu aceasta boala alti 1.000 de britanici.

Pentru a ajunge la aceasta cercetare, persoanele implicate au trebuit sa raporteze cercetatorilor ce diete urmeaza, ce varste au si ce stil de viata urmau. Rezultatele au aratat ca barbatii care mancau fructe de padure des prezentau un risc cu 40% mai mic de a suferi de Parkinson, spre deosebire de cei care nu aveau aceste fructe incluse in regim.

Datele mai arata ca acest tip de fructe nu au avut niciun efect asupra femeilor, ci doar asupra barbatilor. Specialistii mentioneaza ca antioxidantii din fructele de padure ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, molecule responsabile de deteriorarea celulelor din organism si a ADN-ului.

Sursa: gandul.info

Foto: ecomagazin.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii