A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714193884.0092.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fostul director al Tepro, Victor Balan, eliberat dupa noua ani de inchisoare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-10-2014, ora 08:47

Fostul director al Tepro, Victor Balan, eliberat dupa noua ani de inchisoare

Articol de Cristian Amariei
Fostul director al socieitatii Tepro, Victor Balan, a iesit marti de dupa gratii. El a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru acuzatia de instigare la omor calificat, in cazul uciderii liderului sindical Virgil Sahleanu. Dupa ce a executat noua ani din pedeapsa, Victor Balan se considera nevinovat si sustine ca va deschide un nou proces pentru a demonstra acest lucru.

Victor Balan a ajuns dupa gratii in anul 2005, dupa ce judecatorii l-au gasit vinovat ca a participat impreuna cu alte sapte persoane la asasinarea liderului sindical Virgil Sahleanu. Acesta reusise sa demonstreze in instanta ca privatizarea FORTUS a fost frauduloasa. Demersul lui Virgil Sahleanu l-a deranjat pe patronul ceh al societatii de la acea vreme care a complotat pentru uciderea liderului sindical.

Conform actelor de inculpare din acea perioada, fostul director al Tepro, Victor Balan, ar fi fost de acord ca lui Virgil Sahleanu sa i se aplice o corectie. Agresarea liderului de sindicat a fost stabilita telefonic intre managerul TEPRO si patronul unei firme de paza din Vaslui. Cei doi au fost condamnati pentru instigare la omor calificat. O acuzatie pe care acum, dupa noua ani, Victor Balan o contesta.

"Nu mi-ar fi rusine sa recunosc ca am savarsit o fapta si efectiv nici nu i-am cunoscut pe acei oameni. si nici nu a fost vreodata vreo discutie intre investitorul ceh si mine despre Sahleanu, deci niciodata nu a fost vorba," a declarat Victor Balan, fostul director Tepro.

Fostii muncitori de la societatea metalurgica din Iasi au participat la procese si spun ca exista probe clare ca asasinatul a fost comandat.

"Eu, care am fost prezent la audierile care au avut loc pe durata a 5 ani la 4 instante de judecata, va spun fara putere de tagada ca dumenalui a fost unul dintre cei care a stiut si a hotarat agresarea domnului Virgil Sahleanu. Mai mult, a fost cel care a aratat celor care au venit cu cutite in scara blocului unde locuieste fostul nostru lider si coleg Virgil Sahleanu," a declarat Constantin Rotaru, lider sindicat Arcelor Mittal Steel Iasi.

Uciderea lui Virgil Sahleanu a fost catalogata ca primul asasinat sindical din Romania. Singurul care nu a ajuns dupa gratii in acest dosar este afaceristul Frantisek Priplata care a reusit sa fuga din tara, iar autoritatile cehe au refuzat sa-l extradeze.

Sursa: digi24.ro
Foto: ziaruldeiasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii