A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713950405.096.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fonduri europene pentru Aeroportul International Iasi si Autostrada Ungheni - Iasi - Targu Mures
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-05-2014, ora 16:28

Fonduri europene pentru Aeroportul International Iasi si Autostrada Ungheni - Iasi - Targu Mures

Articol de Cristian Amariei

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, alocarea de fonduri europene pentru modernizarea Aeroportului International Iasi.

In zilele urmatoare se vor termina discutiile de la Bucuresti cu Comisia Europeana. Saptamana viitoare proiectul va fi facut public. El va fi cuprins in Masterplanul de transport”, a declarat ministrul Dan Sova.

Intregul proiect costa 56,744 milioane de euro, iar finantarea europeana este de 55% din valoarea totala.

Avem trei obiective: o pista de 2.400 de metri, extinderea spatiului de parcare si construirea unui nou terminal de pasageri. Lucrarile vor trebui terminate pana in august 2015. Va veni o echipa de control de la minister pentru a urmari constructia”, a afirmat Dan Sova, intr-o conferinta de presa la Iasi.

Ministrul Transporturilor a precizat ca totalul sumelor alocate in perioada 2007 - 2013 domeniului aeronautic prin POS - T a fost de aproximativ 100 de milioane de euro.

Totodata, ministrul Transporturilor a anuntat ca lucrarile la autostrada Ungheni – Iasi - Targu Neamt ar putea incepe in septembrie-octombrie 2015, urmand ca acestea sa fie finalizate in octombrie-noiembrie 2017.

Documentatiile pentru scoaterea la licitatie a studiilor de fezabilitate privind segmentele de autostrada Ungheni - Iasi - Targu Neamt, Targu Neamt - Ditrau si Ditrau - Targu Mures au fost transmise catre ANRMAP spre validare si publicare, urmand ca anunturile de licitatie sa fie publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Prin judetul Iasi vor trece trei autostrazi. Pentru doua dintre ele am lansat procedurile, iar pentru a treia documentatia este la ANRMAP. Autostrada Targu Mures - Targu Neamt a fost propusa de mine sa fie finantata din acciza. Cred ca va fi acceptata propunerea”, a sustinut Dan Sova, referindu-se si la tronsoanele Bacau – Pascani si Pascani - Siret.

Iata ca, asa cum am spus si eu, si premierul Victor Ponta, Moldova nu numai ca este uitata de Guvern, ci va avea legaturi rutiere, prin autostrazi, atat catre Sud, cat si catre Vest”, a afirmat, la randul sau, primarul Iasului, Gheorghe Nichita.

Nichita a salutat si alocarea celor peste 56 de milioane de euro pentru dezvoltarea Aeroportului International Iasi.

Este unul dintre marile proiecte asumate de USL prin Manifestul pentru Iasi, un proiect pentru care s-au angajat in mod explicit fostii nostri colegi din PNL, dar pe care reuseste sa il realizeze Guvernul Ponta. Ce trebuie sa se inteleaga este faptul ca acest proiect nu este al PNL, ci al iesenilor si al moldovenilor, si este important ca acest proiect se realizeaza cu fonduri europene nerambursabile”, a mai declarat Gheorghe Nichita.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii