A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713576339.4008.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Focar de gripa AH3N2 la Iasi si in alte 15 judete
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-02-2012, ora 15:20

Focar de gripa AH3N2 la Iasi si in alte 15 judete

Articol de Alexandra Stefanescu

Ministerul Sanatatii informeaza ca, in ultima saptamana, se constata o intensificare a circulatiei virusurilor gripale de tip AH3N2, in special pe teritoriul Moldovei, fara a exista, in prezent, riscul unei epidemii.

Potrivit MS, in aceeasi perioada a crescut brusc numarul cazurilor de gripa AH3N2 cu preponderenta in judetul Iasi, unde se constata o incidenta crescuta fata de nivelul national.

Astfel, de la inceputul supravegherii virusurilor gripale, din saptamana 40 a anului trecut si pana in prezent, au fost confirmate, in total, 63 de virusuri gripale AH3N2, activitatea gripala fiind de intensitate medie, cu focar local in judetul Iasi si cu cazuri sporadice in alte 15 judete.

In ultima saptamana, se constata si o crestere a infectiilor respiratorii acute cu 16,8% fata de saptamana anterioara, fara a fi depasite valorile medii ale anilor trecuti.

In context, specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor si sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor.

Masurile de igiena personala precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt importante pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si, in special, prin gripa.

Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bogata in proteine, legume si fructe, odihna – este esentiala pentru mentinerea unui corp sanatos.

De asemenea, persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii, este bine sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau a aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.

Sursa: AGERPRES.ro

Foto: replicaonline.ro

     
Tag-uri: gripa, focar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii