ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
20-02-2012, ora 10:59

Florentin Ciobotaru: “Exista o impotenta a actualului executiv de a aduce investitori la Iasi”

Articol de Madalina Irimia

PDL-istul Florentin Ciobotaru inainteaza astazi Consiliului Local trei proiecte de hotarare, cu care spera sa resuciteze interesul investitorilor straini pentru municipiul Iasi.

Primul proiect de hotarare priveste constituirea unei comisii de specialitate care sa inventarieze terenurile negrevate de sarcini de pe raza municipiului Iasi ce pot fi puse la dispozitia potentialililor investitori in scopul crearii de noi locuri de munca.

Consilierul a subliniat ca atragerea investitiilor este absolut necesara pentru dezvoltarea economica locala, primaria municipiului Iasi fiind cea care trebuie sa asigure conditiile optime, atunci cand investitiile corespund nevoilor publice. Pe termen lung, obiectul este mentinerea si stimularea investitorilor existenti si atragerea de noi investitori care sa faca mediul economic local cat mai competitiv si atractiv.

Florentin Ciobotaru a preciza ca scopul acestui proiecte este de “a le oferi cu toata “marinimia” investitorilor posibilitatea de a dezvolta afaceri in Iasi, pentru ca odata cu dezvoltarea acestei afaceri sa putem sa creem locuri de munca si sa venim in ajutorul celor care si-au pierdut locul de munca in ultima perioada de timp.”

Cel de-al doilea proiect vine in completarea celui dintai. Acesta prevede realizarea documentatiei de urbanism gratuit, de catre serviciile de specialitate ale Primariei Municipiului Iasi, pentru terenurile ce urmeaza sa fie puse la dispozitie potentialilor investitori de pe raza municipiului Iasi. Motivatia acestui proiect trece in revista faptul ca de cele mai multe ori, obtinerea avizelor, documentelor necesare, a acordurilor dureaza mai mult decat isi planifica investitorii, prelungind durata investitiei si, in consecinta, ingreunand intreg procesul.

A treia propunere a consilierului local priveste aprobarea criteriilor ce stau la baza concesionarii terenurilor potentialilor investitori care vor sa deschida o afacere pe raza municipiului Iasi. Primaria trebuie sa asigure conditii optime pentru atragerea si sustinerea investitorilor, prin oferirea de facilitati care sa imbunatateasca in mod semnificativ climatul de afaceri local si sa incurajeze investitiile.

Florentin Ciobotaru a preciat ca aceste initiative au rolul de a atrage potentiali investitori in Iasi. Motivul “deriva si din faptul ca putem sa discutam de o anumita impotenta a actualului executiv de a aduce investitori la Iasi. Mai mult acestia s-au transformat intr-un fel de Bau-Bau pentru cei care au vrut sa investeasca. I-au fugarit fie in Ardeal, fie in alte zone ale Europei, si pe cale de consecinta numarul somerilor pe care ii intalnim in municipiul nostru este unul consistent.”, a conchis consilierul PDL.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
ioan,  20.02.2012 17:25

felicitari Florinel pentru idei...bune dar fara rezultate

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii