ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-04-2012, ora 06:31

Flash-mob impotriva abandonului scolar, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Intre 26 aprilie si 5 mai, World Vision Romania lanseaza o suita de evenimente tip flash-mob cu scopul de a implica publicul in lupta contra abandonului scolar.

Saptamana aceasta, evenimentele se vor desfasura in 3 orase. La Craiova, joi 26 aprilie va asteptam in Piata Mihai Viteazul, la ora 16.30, sambata 28 aprilie ora 15.00 la Constanta in fata la City Park Mall si la Iasi, incepand cu ora 12h, succesiv, in trei locatii diferite: Parcul Copou, Piata Unirii si in fata Mitropoliei. In Bucuresti flash mob-ul este prevazut saptamana viitoare.

Conceptul evenimentului este unul foarte modern si folosit in ultima vreme in special pentru actiuni de solidaritate. Voluntarii World Vision Romania vor dansa si vor canta o varianta adaptata a piesei ‘’Iarna’’ a trupei Voltaj. Versurile cantecului vor incuraja oamenii sa directionezi cei 2% din impozitul deja platit la stat catre World Vision Romania care ii va folosi in programul de preventie a abandonului scolar. Voluntarii vor avea o coregrafie simpla si usor de imitat, pentru ca orice trecator care vrea sa intre ‘’in joc’’ sa o poata face.

Scopul flash-mob-ului World Vision este acela de aminti cat de importanta este educatia copiilor, in special pentru cei din mediul rural, si ca directionand 2% din impozitul deja platit la stat catre World Vision Romania se va facilita accesul la educatie a 7000 de copii nevoiasi de la tara. Este important ca toti cei care platesc taxe sa fie constienti ca pot decide unde sa mearga cei 2% si ca pot sustine cauza in care cred.

World Vision a ales aceasta tema pentru evenimentul sau deoarece zeci de mii de copii abandoneaza scoala in fiecare an. In Romania rurala, un sfert din elevii care termina gimnaziul nu merg la liceu. Statisticile spun ca majoritatea infractorilor minori provin dintre cei care abandoneaza scoala. Dupa opt clase sau chiar mai devreme unii copii se transforma in mana de lucru ieftina, altii devin infractori sau pleaca de acasa in cautare unui loc de munca. Niciunul dintre acestia nu-si va descoperi adevaratul potential.

Saracia de la tara, infrastructura scolara slaba din rural, mediul familial conflictual, neglijarea sau chiar abuzurile asupra copilului, toate duc la scaderea interesului pentru invatatura al copiilor si a motivatiei familiilor de a-i sustine sa isi continue studiile.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii