A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715961244.4962.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Festivalul “Zilele Studentului Francofon”, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
24-04-2013, ora 16:52

Festivalul “Zilele Studentului Francofon”, la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi organizeaza cea de- a IV-a editie a Festivalului “Zilele Studentului Francofon”. Anul acesta, intre 24-28 aprilie, Iasiul se imbraca de sarbatoare francofona. Tinerii sunt invitati cu mic, cu mare, sa ia parte la cele peste 15 activitati dintre cele mai diverse.

Iubitorii de dramaturgie vor avea trei zile pentru a se bucura de Teatru in aer liber- teatru de improvizatie si teatru pe butoaie. Tot in cadrul ZSF vor avea loc activitati ca echange de livres - Cafenea literara, avand ca tema de dezbatere “Literatura si film”, Concursul de dezbateri, in format impromptu, Concertul, organizat in prima seara a festivalului, activitatea Chasse au tresor- pentru doritorii de aventura, atelierele Franco-Jobs, Jeux de la francophonie - activitate ce innobileaza publicul iesean cu o serie de elemente din cultura francofona si alte dezbateri pe teme legate de francofonie si centrate pe dezvoltarea personala a studentilor. Nu i-am uitat nici pe biciclisti si-i asteptam cu mare drag la o parada doar a lor.

Cinefilii se vor delecta cu trei proiectii de film. Va vom incanta cu un regal de scurt-metraje, filme vechi si filme noi premiate la cele mai prestigioase festivaluri din Europa si din lume. Povesteste cu noi regizorul Andrei Dascalescu, realizatorul documentarului „Constantin si Elena” si al scurt-metrajului „Fly”.

Notabile sunt si Vernisajul expozitiei foto si Demonstratia de Graffiti - activitati dedicate pasionatilor de arta vizuala si Soiree Francophone - seara dedicata culturii franceze, care va aduce in prim-plan arta gatitului, dansului si muzicii, fiind totodata si un liant intre tinerii francofoni si francofili.

Cea de-a IV-a editie a proiectului se va incheia intr-o nota optimista cu Gala ZSF, la care vor lua parte tinerii participanti la activitatile festivalului.

     
Tag-uri: festival, Iasi, studenti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii