A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714084619.1402.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Festivalul Catalina, sarbatoare a folclorului international
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-08-2015, ora 17:06

Festivalul Catalina, sarbatoare a folclorului international

Articol de Madalina Irimia
Cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Folclor Catalina a debutat marti, 25 august, urmand a se desfasura pana pe 28 august in parcul Palas.

Participare de anvergura

Initiativa a Palatului Copiilor si a Inspectoratului scolar Judetean, festivalul reuneste la Iasi numeroase ansambluri folclorice din Romania si din tari cu o prodigioasa traditie culturala, precum Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Cehia, Bulgaria, Armenia, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, ba chiar si din indepartata Indie. De asemenea, vor participa grupuri artistice din Maramures, Timis, Arad, Alba, Tulcea, Olt, Covasna, Prahova, Suceava, Neamt, Botosani, Bacau si Iasi.

Festivalul a fost deschis marti, 25 august, cu o parada a portului popular care s-a desfasurat pe traseul Teatrul National – Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant – strada Anastasie Panu – strada Sf. Lazar – ansamblul Palas. Marti a fost si prima zi de concurs, numita „Ziua Prieteniei”, cu aceasta ocazie avand loc si primele reprezentatii de folclor, pe scena urcand ansamblurile comunitatilor italiene, grecesti, ucrainiene si altele.

Dansuri si arta populara

Ziua de miercuri, 26 august, este dedicata artei mestesugaresti, iesenii fiind invitati la spectacolul oferit de ansambluri din Romania, Cehia si Georgia. Programul zilei se va incheia cu momentul artistic oferit de interpretul de muzica populara Calin Brateanu si Grupul folcloric „Doina Raraului”. Joi, 27 august, a treia zi de festival, va prilejui sarbatorirea Iei, traditionalul vesmant romanesc. In fine, vineri, 28 august, intr-o Zi a Excelentei si a Recunostintei, va avea loc gala de premiere a artistilor, eveniment programat intre orele 17.00 – 21.00. Programul muzical al festivalului va fi suplinit de o manifestare a artei artizanale, targul „Mestesuguri artistice traditionale.
     
Tag-uri: iasi, festival, catalina
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii