ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-08-2015, ora 09:42

Femeile care lucreaza mai mult de 40 de ore pe saptamana raman insarcinate mai greu (studiu)

Articol de Cristian Amariei
Femeile care lucreaza peste 40 de ore pe saptamana sau ridica greutati mari ar putea avea nevoie de un interval de timp mai mare pentru a ramane insarcinate decat femeile care nu lucreaza din greu, releva un studiu aparut in SUA, citat de northerncalifornian.com.

In acest studiu, cercetatorii au inclus 1.739 de asistente medicale care au incercat sa ramana insarcinate in timpul perioadei efectuarii cercetarii. S-a constatat ca aproximativ 16% dintre ele nu si-au atins obiectivul in termen de un an, in timp ce 5% nu au reusit acest lucru nici dupa 24 de luni.

Studiul a constatat ca femeile care au lucrat mai mult de 40 de ore pe saptamana au avut nevoie de un interval de timp cu aproximativ 20% mai mare pentru a ramane insarcinate decat cele care au lucrat intre 21 si 40 de ore saptamanal. Ridicarea sau deplasarea unor obiecte mai grele de 10 kilograme de mai multe ori pe zi a marit cu 50 la suta intervalul de timp in care asistentele medicale au reusit sa ramana insarcinate.

"Rezultatele noastre arata ca munca grea, atat in termeni de efort fizic cat si din punctul de vedere al timpului de lucru, pare sa aiba un impact negativ asupra capacitatii acestor femei de a ramane insarcinate", a spus Audrey Gaskins, cercetator la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston si principalul autor al studiului.

In acest studiu, cercetatorii au analizat datele unui sondaj la nivel national printre asistente medicale efectuat intre 2010 si 2014. Aproximativ 50 la suta dintre femeile din acest studiu aveau cel putin 33 de ani. Mai mult de 30 la suta dintre femeile din cadrul studiului au afirmat ca lucreaza peste opt ore pe zi, in timp ce 40 la suta din total au declarat ca ridicasera greutati mari, precizeaza northerncalifornian.com.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: studiu, femei, munca
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii