ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-08-2014, ora 11:02

Facilitati pentru donatori. Parlamentarii ieseni vor modificarea legislatiei

Articol de Madalina Irimia

In contextul crizei de sange inregistrate la Centrul de Transfuzii in ultimele luni, parlamentarii ieseni se gandesc sa modifice facilitatile pentru donatori. Si asta pentru a atrage cat mai multe persoane care sa doneze periodic.

Parlamentarii de Iasi vor sa propuna in noua sesiune a legislativului ca valoarea bonurilor de masa pentru donatorii de sange sa creasca de la 70 la 100 de lei. Alesii doresc sa le ofere voluntarilor si decontarea cheltuielilor de transport. In plus, parlamentarii considera ca este necesara si schimbarea programului de lucru al Centrului de Transfuzii. "O solutie pentru a creste numarul donatorilor ar fi sa facem un program de recoltare a sangelui si sambata si duminica. Aceast lucru nu se poate in acest moment pentru ca nu exista personal suficient, pentru ca personalul nu este platit corespunzator, pentru ca personalul care lucreaza in centrele de transfuzii nu are sporuri suficiente," a spus Camelia Bagdanici, deputat.

"Am cautat tot felul de facilitati si le-am propus prin proiecte legislative de ordin medical pentru cei care doneaza sange. Sa aiba accesibilitate la mai multe servicii medicale si sa beneficieze de anumite conditii sa spunem de confort atunci cand ajung in spital," considera Tudor Ciuhodaru, deputat.

In prezent la Centrul de Transfuzii din Iasi lucreaza 6 medici si 19 asistenti. Si asta in conditiile in care organigrama prevede 17 posturi pentru angajati cu studii superioare si 66 de posturi pentru cadrele medii. "Facem eforturi. Ne descurcam, intotdeauna am spus ca numai persoanele care au suflet pot sa doneze in zilele noastre in Centru de Transfuzii, pot sa lucreze intr-un centgru de transfuzii avand an vedere volumul mare de munca si nu in ultimul rand responsabilitatile pe care le are," a explicat Lavinia Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzii Iasi.

In medie in fiecare zi la Centrul de Transfuzii doneaza sange aproape o suta de persoane.

Sursa: digi24.ro

Foto: ziuanews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii