ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
13-11-2013, ora 12:06

Expozitie de fotografie documentara din perioada 1965-1989, la Casa de Cultura “Mihai Ursachi”

Articol de Madalina Irimia

Elevii Colegiului National Garabet Ibraileanu, Iasi au fost invitati luni, 11 noiembrie, la vernisajul expozitiei de fotografie documentara din perioada 1965-1989, Memoria Amintirilor – Ioan Matei Agapi, la Casa de Cultura a Municipiului Iasi Mihai Ursachi. Expozitia si-a propus sa readuca in actualitate chipul Romaniei suprins de aparatul fotografic in una dintre cele mai triste perioade istorice, epoca ceausista.

Prezenta elevilor a fost salutata de directorul casei de cultura, Adi Cristi care si-a exprimat intentia de a-i introduce pe elevii acestui colegiu intr-o epoca pe care nu au cunoscut-o, dar care trebuie sa fie cunoscuta. Incursiunea in era comunista s-a transformat prin intermediul invitatilor prof.univ. dr. Doru Tompea si prof. univ.dr. Constantin Parascan intr-o lectie de istorie interactiva acompaniata de fotografii si presarata cu umor.

Elevii au avut astfel ocazia sa faca cunostinta cu profesorul Ioan Matei Agapi, un maestru al fotografiei iesene, renumit prin multitudinea de fotografii realizate, precum si prin numarul mare de expozitii nationale si internationale, dar si prin realizarea a peste 80 de filme documentare.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii