ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-11-2014, ora 09:07

Exercitiu practic la o scoala din Iasi, in caz de cutremur. Elevii au fost instruiti de pompieri

Articol de Ana-Maria Onofrei

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi s-au aflat ieri, 26 noiembrie, in mijlocul elevilor Scolii „Carmen Sylva”, unde au organizat o activitate de informare preventiva urmata de un exercitiu practic privind modul de comportare in cazul producerii unui seism, la care au participat 250 de elevi.

Atat cadrele didactice, cat si copiii au manifestat interes fata de activitatea propusa de pompierii ieseni, dovedind ca, in cazul producerii unui cutremur, stiu cum trebuie sa se protejeze.

Salvatorii ieseni au fost sustinuti in aceasta actiune de elevi din cadrul Colegiului Tehnic de Transporturi si Constructii, care au impartit colegilor mai mici pliante cu reguli de comportare la cutremur.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Mihail Grigore Sturdza”al Judetului Iasi este partener asociat, alaturi de Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii, in cadrul proiectului “Safeguarding Educational Enviroment”, („Mediu Educational Sigur”), ce are ca obiectiv pregatirea elevilor si a cadrelor didactice privind cunoasterea masurilor de protectie civila.

Pompierii ieseni au amintit faptul ca,pentru a fi in siguranta cand se produce un cutremur, trebuie sa respecti o regula simpla: „Jos sub un birou/masa! Protejeaza-te! Tine-te!”

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii