ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-11-2016, ora 09:30

Evenimentele saptamanii 7 noiembrie – 13 noiembrie la Ateneul din Iasi

Articol de Cristian Amariei
In cea de-a doua saptamana a lunii noiembrie iesenii sunt asteptati la Ateneu pentru evenimente diverse si, asa cum au fost obisnuiti, de calitate:

Expozitie documentara CNSAS – marti, 8 noiembrie, ora 18:00 in Foaierul Ateneului
„Intaia manifestatie anti-comunista din Romania. Bucuresti, 8 noiembrie 1945„

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, curatori Oana si Mihai Demetriade: „Expozitia pe care o prezentam este rodul studierii unui numar important de dosare, depozitate in Arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Arhivele Nationale Istorice Centrale, lucrari memorialistice si articole de presa, relevante pentru subiectul prezentat, care cuprind documente si fotografii din timpul desfasurarii manifestatiei si a anchetei care i-a urmat. Am ales sa expunem un numar cat mai mare de fotografii, sugestive pentru etapele desfasurarilor de forte din Piata Palatului Regal din Bucuresti.

Panourile expozitionale surprind, cronologic, etapele importante ale manifestatiei.

Ancheta asupra evenimentelor a fost una deosebit de ampla, dosarul cercetarilor insumand peste 9.000 de file. Parcurgerea documentelor releva fara putinta de tagada directionarea sa, omiterea unor declaratii importante ale unor martori si exagerarea pana la ridicol a altora. Cu toate acestea, la inceputul lunii ianuarie 1949 „afacerea 8 noiembrie 1945” a fost clasata, din lipsa de probe. „Ancheta” in acest caz se dovedise o fatada cu dublu scop: descoperirea potentialului „subversiv” al partidelor istorice, alaturi de o vasta operatiune de propaganda, menita acoperirii autorilor crimelor si implicarii regimului in deturnarea unei manifestari legitime.

In contextul desfasurarii „grevei regale” (care incepuse in august 1945), a nemultumirii crescande a cetatenilor fata de guvernul Petru Groza, impus de sovietici la 6 martie 1945, sarbatorirea Regelui Mihai in Capitala si in alte localitati reprezinta primele manifestatii anticomuniste, represiunea lor semnificand zodia violenta sub care comunismul intelegea sa se instituie in Romania.”

Vernisajul expozitiei va avea loc in foaierul Ateneului din Iasi, marti 8 noiembrie 2016, ora 18.00. Intrarea este libera.

Conferinta pentru educatia emotionala „Dragostea povestita copiilor” – marti, 8 noiembrie, ora 19.00 in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”
Conferinta ”Dragostea povestita copiilor”, se adreseaza marelui public – copii, parinti si viitori parinti care isi doresc sa descopere incurcatele cai de comunicare emotionala. Intr-o lume in care ”te iubesc” si ”nu te mai iubesc daca…” sunt cuvinte rostite prea usor, va invit sa povestim despre dragostea traita si cea povestita, despre mitul omului iubit, despre cum se simte dragostea si in ce fel prezenta acesteia in cotidian, ne sustine starea de sanatate. Psihoterapeutul Ana Iuliana Armanu va asteapta marti, 8 noiembrie 2016, de la ora 19.00 in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iasi. Intrarea este libera.

Concert de muzica folk – vineri, 11 noiembrie, ora 19.00 in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”
SPAM, trupa romaneasca ce propune un stil muzical energic si versuri cu substrat ce trateaza cu mult umor teme actuale. Primul album intitulat “Drumul” a fost plimbat din 2015 la propriu in turnee prin toata tara. A fost nominalizat la Premiile Muzicale Radio Romania Actualitati si a obtinut premiile „Albumul Anului 2015″ si Piesa Anului 2015 la Premiile ForeverFolk.

La finalul anului trecut, trupa a lansat single-ul “Vom fi liberi”, cantec de atitudine care incheie majoritatea cantarilor live.

In prezent, trupa SPAM lucreaza la cel de-al doilea album, “Facem dragoste” ce va aparea in primavara anului 2017.

Componenta:

Cosmin Vaman – chitara acustica, voce

Alexandra Andrei – voce

Alexandru Cismaru – chitara solo, voce

Tudor Olaru – bass, voce

Ciprian Diaconu – tobe, lipsa voce

Vineri, 11 noiembrie 2016, ora 19.00 Trupa SPAM va concerta pe scena Ateneului din Iasi.

Biletele au fost puse in vanzare la pretul de 15RON si pot fi achizitionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni pana vineri in intervalul orar 10.00 -16.30, sau cu o ora inaintea inceperii spectacolului.

Spectacolul de teatru „Atentie, aterizam!” – sambata, 12 noiembrie, de la ora 19.00 in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

„Alegerea de a pune in scena o adaptare dupa „Boeing Boeing” dupa Marc Camoletti a survenit in urma dorintei de a scoate in evidenta situatii normale din viata unor oameni, expuse intr-o maniera comica. Toate cele sase personaje au caractere si moduri de viata diferite, insa aduse in situatii mai mult sau mai putin extreme, incep sa reactioneze asa cum se asteapta spectatorul, sau nu. Am incercat, si imi place sa cred ca am reusit, sa conturez fiecare personaj intr-un mod diferit si surprinzator. Chiar daca este o comedie bulevardiera, veti descoperi si ca fiecare caracter in parte are propriile neajunsuri, propriile frustrari. Imi doresc ca spectacolul sa fie perceput in esenta sa si nu in ultimul rand sa va aduca zambete pe buze sau hohote de ras!” (Daniel Onoae)

Regia: Daniel Onoae

Distributia: Daniel Onoae, Dragos Maftei, Alexandra Paftala, Erica Moldovan, Ana Hegyi, Cezara Fantu.

Biletele au fost puse in vanzare la urmatoarele preturi : 15RON/ 10RON pentru elevi, studenti, pensionari, someri, si pot fi achizitionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni pana vineri in intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o ora inaintea inceperii spectacolului.

Spectacol pentru copii „MickeyMAGInarium” – duminica, 13 noiembrie, ora 11.00 in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”
“Cei mici sunt asteptati sa intre intr-o atmosfera de poveste. Personajul preferat al copiilor, Mickey Mouse, s-a hotarat sa devina magician. In incercarile sale, insa, are nevoie de ajutorul prietenilor: copiii spectatori, dar si Goofy si Minnie Mouse ii vor fi alaturi intr-un spectacol cu muzica, voie buna si, desigur, magie!”

Teatro Blu va invita, duminica, 13 noiembrie 2016, ora 11.00, la spectacolul pentru copii “MickeyMAGInarium”, ce va avea loc in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului din Iasi.

Biletele au fost puse in vanzare la urmatoarele preturi : 8 RON, si pot fi achizitionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni pana vineri in intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o ora inaintea inceperii spectacolului.

Spectacol de teatru „2 ani, 8 luni si 3 zile” – duminica, 13 noiembrie, ora 19.00 in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”
„Ce putem face atunci cand intalnim marea dragoste, dar viata ne opreste sa putem da curs pasiunii care ne-a cuprins? Atunci cand se intalnesc in afara spatiului familiar al orchestrei un dirijor si mana lui dreapta, oboista care ii obsedeaza atat munca cat si sufletul, descopera ca ascund o mare iubire in spatele notelor muzicale pe care le interpreteaaza zilnic. Un eseu asupra sufletului uman aflat in imposibilitatea de a exprima sentimentul care ii domina existenta si ii mistuie fiinta, amenintand chiar cu anihilarea esentei, dar mai ales o frumoasa si comica poveste de dragoste.„

Duminica, 13 noiembrie 2016, ora 19.00, in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” se joaca dramedia „2 ani 8 luni si 3 zile”, in regia lui Andrei Ciobanu, cu Gabi del Pupo si Andrei Ciobanu, un proiect sustinut de ADDARTA .

Biletele au fost puse in vanzare la urmatoarele preturi : 15RON/ 10RON pentru elevi, studenti, pensionari, someri, si pot fi achizitionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni pana vineri in intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o ora inaintea inceperii spectacolului.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii