A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715639010.7401.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Euroregiunea Siret – Prut – Nistru si Euroregiunea Nistru au semnat un acord de cooperare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-11-2012, ora 15:45

Euroregiunea Siret – Prut – Nistru si Euroregiunea Nistru au semnat un acord de cooperare

Articol de Alexandra Stefanescu

Conducerile Euroregiunii Siret – Prut – Nistru si Euroregiunii Nistru au semnat astazi un acord de cooperare. Documentul a fost semnat de catre Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, in calitate de Presedinte al Euroregiunii Siret - Prut – Nistru, si Serhii TATUSIAK, Presedintele Consiliului Regional Vinnitsa, in calitate de Presedinte al Euroregiunii Dniester.

Acord o importanta foarte mare acestei relatii. Iasul este cel mai mare oras de la granita de Est a Uniunii Europene, fiind poarta Uniunii Europene spre Ucraina si celelalte tari din Estul Europei. Vinnitsa trebuie sa fie poarta de intrare in Europa. Suntem euroregiuni surori. Sper sa avem o colaborare fructuoasa atat in ceea ce priveste proiectele celor doua regiuni, cat si in ceea ce priveste depunerea de proiecte prin intermediul celor doua euroregiuni”, a declarat Cristian ADOMNITEI.

Delegatia din Ucraina s-a declarat incantata de semnarea acestui important document, care permite celor doua entitati depunerea de cereri de finantare direct la Comisia Europeana.

Euroregiunea Nistru cuprinde regiunea Vinnitsa si sapte raioane din Republica Moldova. Speram ca in curand sa ne aliem si cu Transnistria. Credem ca prin acordul semnat astazi vom fi un adevarat exemplu pentru intreaga Europa. Speram sa folosim cat mai mult din experienta pe care o are Consiliul Judetean Iasi in acest domeniu”, a afirmat Serhii TATUSIAK.

Programul delegatiei din Ucraina a mai cuprins o intalnire cu reprezentantii locali ai Asociatiei Romania-Ucraina si o vizita la Parcul Stiintific si Tehnologic „Tehnopolis” si la Centrul Expozitional „Moldova”.

Maine, membrii delegatiei vor discuta cu reprezentantii Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” in privinta unor posibile teme de colaborare. Delegatia, condusa de Serhii TATUSIAK, Presedintele Consiliului Regional Vinnitsa si totodata Presedintele Euroregiunii Dniester, este formata din: Volodymyr MEREZHKO, Sef Serviciu Relatii Internationale, Consiliul Regional Vinnitsa, Volodymyr GRABKO, Rector al Universitatii Nationale Tehnice Vinnytsia, Olesya DROZDOVA, Asistent al Presedintelui Consiliului Regional Vinnitsa, Antonina SHMYR, Interpret, Vinnitsa, Yana KRUZHANIVSKA, Jurnalist (Compania de Televiziune Vintera, Vinnitsa), si Andrii NESTEROV, Cameraman (Compania de Televiziune Vintera, Vinnitsa).

     
Tag-uri: CJ, semnare, acord, cooperare, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii