A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714863541.1211.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Este oficial: Air Vallee va asigura zboruri directe de la Iasi catre Roma, Torino, Milano si Paris!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-02-2012, ora 14:50

Este oficial: Air Vallee va asigura zboruri directe de la Iasi catre Roma, Torino, Milano si Paris!

Articol de Madalina Irimia

Astazi la pranz s-a semnat contractului dintre Aeroportul International Iasi si compania aeriana Air Vallee (din Italia) pentru crearea de curse aeriene din Iasi catre importante orase din Italia, respectiv Franta.

Iesenii vor avea ocazia sa calatoreasca catre Torino incepand cu 25 martie, iar de la inceputul lunii aprilie se pot orienta si catre Milano si Roma. Cei care vor dori sa ajunga direct de la Iasi la Paris vor avea la dispozitie, potrivit reprezentantilor companiei aeriene low-cost Air Vallee, doua curse saptamanale dus-intors, incepand cu 30 aprilie.

Gheorghe Corjeuteanu, director interimar al Aeroportului International Iasi a deschis intalnirea cu precizari legate de noile zboruri, materializate dupa discutii incepute inca de la sfarsitul anului trecut, si continuate parcursul acestui an.

Davide Strinna, country manager pentru Air Valee Romania:“Ne bucuram ca incepem aceasta colaborare cu Iasi. Ne bucuram, de asemenea, ca am avut o primire buna din partea Consiliului Judetean, din partea Aeroportului Intenational Iasi si din partea pasagerilor (pentru ca au inceput sa aiba incredere in companie, sa faca rezervari pentru cursele respective). Prin acestea ne-am gandit sa oferim un serviciu cat mai bun pasagerilor, tinand cont ca acest curse sunt de foarte mare interes pentru comunitatea romana din Italia, mai ales pentru comunitatea din Torino, a doua cea mai mare din Italia, cei mai multi dintre ei fiind din zona de Nord-Est si din Republica Moldova.”

Pentru sezonul de vara, reprezentantii Air Vallee au in vedere - pe langa Torino, Roma, Milano si Paris - si alte orase europene importante.

La intalnirea ce a avut loc la Sala Verde al Palatrului Administrativ au participat din partea si prefectul Dragomir Sava Tomaseschi si presedintele Consiliului Judetean Constantin Simirad.

Dragomir Sava Tomaseschi, prefectul Jud. Iasi,nu s-a abtinut din a atinge si subiectul concesionarii Aeroportului Iasi. “Ma bucur si sunt sigur ca ati ales bine, zona are un potential important si sunt sigur ca societatea dvs. va avea succes. Personal, va promit ca va voi fi client si pasager pentru ca in calatorii precedente catre destinatiile pe care le-ati pomenit a trebuit sa schimb mai multe avioane si aeroporturi. Poate veti reusi sa aduceti sau sa identificati si o societate care va putea participa la licitarea de concesionare a Aeroportului Iasi.”

Presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad, si-a expus si el opinia legata de noul parteneriat: “Ne bucuram de aceasta deschidere. Am discutat cu noii parteneri si despre linia Ias-Paris, pentru ca una dintre nevoile stringente deocamdata este legatura cu un punct din care sa putem pleca in toata lumea. Avem deci nevoie fie de Frankfurt, fie de Amsterdam fie de Paris la fel de mult ca zorurile interne. Pentru ca e o metoda de a evita Bucurestiul.”

Acesta a tinut sa treaca in revista si avantajele sau facilitatile rezultate in urma acestui parteneriat, in ceea ce priveste preturilor biletelor sau a greutatii maxime premise pentru bagaje.

Compania Air Vallee a prins forma in Italia in 1987, fiind una din cele mai vechi si mai importante companii aeriene dupa Air Italia. Pe parcursul acestor ani experienta Air Italia s-a concentrate pe zborurile regional, iar in ultimii ani a dezvoltat si servicii de zbor spre Italia, Franta si Germania. O alta preocupare a companiei italiene consta in zborurile de tip charter.

Pe Aeroportul de la Iasi mai opereaza companiile Tarom si Carpatair, care au curse interne, dar si Austrian Airlines, cu zboruri spre Viena.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii