ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
22-06-2011, ora 15:45

Epidemia E.coli, intre prezumtie si adevar

Articol de Adelina Florescu

La sfarsitul lunii mai si pe parcursul lunii iunie presa internationala a anuntat si a dezbatut sursa si cauzele epidemiei E.coli. Pe 13 iunie,BBC anunta efectele epidemiei asupra oamenilor si anume :35 de morti;100 de pacienti care fie necesita transplanturi de rinichi fie vor avea nevoie de dializa toata viata;3255 de personae bolnave dintre care 812 au complicatii ce pot fi fatale.

Sursa acestui dezastru o reprezinta semintele germinate provenite de la o ferma organica din Germania.

Inspectorii de Sanatate din Germania au identificat sursa infectiilor cu ajutorul informatiilor oferite de pacienti identificand 26 de restaurante si bistrouri ce procurau produse de la ferma nemteasca.

Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS) confirma la data de 14 iunie prezenta bacteriei pe teritoriul a 14 state europene,in Statele Unite ale Americii si Canada.

Reactia autoritatilor si impactul asupra Economiei

Epidemia a constiuit subiect de dezbatere in cadrul Parlamentului European avand in vedere gravitatea situatiei.

Cultivatorii de legume(salata,castraveti etc) s-au confruntat cu pierderi mari din moment ce oamenii,ingrijorati, nu mai cumpara produse.

Comisia Europeana vine in ajutorul agricultorilor oferindu-le acestora o suma de cel putin 150 milioane de euro.

"Vom propune o suma de 150 de milioane de euro ca ajutoare financiare pentru pierderile suferite de agricultori, ale caror produse au fost evitate de consumatori, ingrijorati ca salatele, castravetii si alte legume ar putea fi purtatoare ale bacteriei mortale E.Coli", a declarat comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, citat de HotNews.

In ceea ce-i priveste pe agricultorii romani ajutorul oferit de Comisia Europeana va varia între 41 si 67 la sută din preţul mediu european al produselor,urmand ca producatorii independenti sa primeasca mai putini bani ce vor proveni din fondurile europene de urgenta.

Pierderile suferite au fost de : 80 milioane de euro in Olanda, 20 milioane de euro in Germania, 4 milioane in Belgia si 3 milioane in Portugalia,probabil cea mai mare lovitura economica fiind suferita de Spania care a pierdut 200 de milioane de euro din cauza epidemiei.

Informatii generale despre bacteria care a pus pe jar o Europa intreaga

Escherichia coli(E.coli) face parte dintr-un grup de germeni bacterieni care traiesc in intestinele oamenilor si animalelor(exceptie facand reptilele si batracienii) ajutand la descompunerea si digerarea alimentelor ingerate.

Potrivit spuselor lui Carl Zimmer,cel care a scris o carte despre aceasta familie bacteriana, exista mai multe tipuri de E.coli,unele daunatoare organismului si altele care nu influenteaza negativ organismul.

Acele serotipuri care reprezinta un pericol pentru corpul uman au fost descoperite treptat.

Tulpinile periculoase de E.Coli au fost descoperite in 1900. Ele cauzau o diaree care ameninta viata pacientilor. E.Coli a mai lovit si in anul 1982, infectand 25 de oameni in Oregon, SUA. S-a descoperit atunci ca hamburgerii care nu fusesera bine gatiti fusesera de vina.

Tot prin hamburgeri contaminati, in Washington, E.Coli a lovit din nou, in anul 1993. In 2006, spanacul a fost de vina pentru raspandirea acestei bacterii. Se estimeaza ca vechimea unor astfel de microorganisme este de 7.000 de ani, informeaza ziare.com

Contactarea infectiei cu E.coli

Risti sa te imbolnavesti daca: mananci carne de vita nefacuta(nu o gatesti la temperatura ridicata sau daca nu o lasi suficient la preparat);bei apa contaminata;bei lapte nepasteurizat;lucrezi cu bovine;intri in contact cu alte persoane deja infectate, desi sansele de a lua infectia de la alt om sunt numai de 6%;o alta sursa a bacteriei o reprezinta legumele(salata,varza,castraveti) daca e sa ne raportam la presa internationala.

Simptome

Oricine este expus alimentelor si apei contaminate sau persoanelor deja infectate risca sa fie infectat cu aceasta bacterie.

Imediat dupa ingerare bacteria se inmulteste in intestinul gros,atasandu-se de celulile din mucoasa intestinala.

Cei mai afectati pot fi copiii care se imbolnavesc mai usor decat adultii.E important de stiut ca unele persoane pot sa nu aiba niciun simptom,raspandind in acest fel infectia fara sa fie constienti de acest lucru.

Simptomele apar dupa 7 zile de la infectia cu bacteria E.coli.

Cele mai vizibile sunt: crampe severe la stomac si abdomen sensibil diaree apoasa initial care poate deveni in evolutie sanguinolenta ,greata si varsaturi.

S-ar putea sa aveti o febra usoara,sa vi se faca rau sau sa vomati.Daca aveti una dintre aceste simptome ar trebui sa mergeti la medic pentru un control, informeaza site-ul sfatulmedicului.ro.

Netratarea infectiei poate duce la insuficienta renala sau chiar moarte.

Tratament

Cea mai buna optiune este sa va odihniti,sa beti multe lichide pentru a inlatura oboseala si a preveni deshidratarea.Nu luati medicamente anti-diareice deoarece va va incetini sistemul digestiv iar corpul nu va mai putea scapa de toxine.Consultati-va cu doctorul in ceea ce priveste tratamentul.

Ca si in cazul altor epidemii este mai bine sa previi,asadar luati-va masurile de precautie,informati-va.

     
Tag-uri:

La sfarsitul lunii mai si pe parcursul lunii iunie presa internationala a anuntat si a dezbatut sursa si cauzele epidemiei E.coli. Pe 13 iunie,BBC anunta efectele epidemiei asupra oamenilor si anume :35 de morti;100 de pacienti care fie necesita transplanturi de rinichi fie vor avea nevoie de dializa toata viata;3255 de personae bolnave dintre care 812 au complicatii ce pot fi fatale.

, Sursa acestui dezastru o reprezinta semintele germinate provenite de la o ferma organica din Germania.

Inspectorii de Sanatate din Germania au identificat sursa infectiilor cu ajutorul informatiilor oferite de pacienti identificand 26 de restaurante si bistrouri ce procurau produse de la ferma nemteasca.

Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS) confirma la data de 14 iunie  prezenta bacteriei pe teritoriul a 14 state europene,in Statele Unite ale Americii si Canada.

Reactia autoritatilor si impactul asupra Economiei

Epidemia a constiuit subiect de dezbatere in cadrul Parlamentului European avand in vedere gravitatea situatiei.

Cultivatorii de legume(salata,castraveti etc) s-au confruntat cu pierderi mari din moment ce oamenii,ingrijorati, nu mai cumpara produse.

Comisia Europeana vine in ajutorul agricultorilor oferindu-le acestora o suma de cel putin 150 milioane de euro.

"Vom propune o suma de 150 de milioane de euro ca ajutoare financiare pentru pierderile suferite de agricultori, ale caror produse au fost evitate de consumatori, ingrijorati ca salatele, castravetii si alte legume ar putea fi purtatoare ale bacteriei mortale E.Coli", a declarat comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, citat de HotNews.

In ceea ce-i priveste pe agricultorii romani ajutorul oferit de Comisia Europeana va varia între 41 si 67 la sută din preţul mediu european al produselor,urmand ca producatorii independenti sa primeasca mai putini bani ce vor proveni din fondurile europene de urgenta.

Pierderile suferite au fost de : 80 milioane de euro in Olanda, 20 milioane de euro in Germania, 4 milioane in Belgia si 3 milioane in Portugalia,probabil cea mai mare lovitura economica fiind suferita de Spania care a pierdut 200 de milioane de euro din cauza epidemiei.

Informatii generale despre bacteria care a pus pe jar o Europa intreaga

Escherichia coli(E.coli) face parte dintr-un grup de germeni bacterieni care traiesc" title="Stiri despre Sursa acestui dezastru o reprezinta semintele germinate provenite de la o ferma organica din Germania.

Inspectorii de Sanatate din Germania au identificat sursa infectiilor cu ajutorul informatiilor oferite de pacienti identificand 26 de restaurante si bistrouri ce procurau produse de la ferma nemteasca.

Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS) confirma la data de 14 iunie  prezenta bacteriei pe teritoriul a 14 state europene,in Statele Unite ale Americii si Canada.

Reactia autoritatilor si impactul asupra Economiei

Epidemia a constiuit subiect de dezbatere in cadrul Parlamentului European avand in vedere gravitatea situatiei.

Cultivatorii de legume(salata,castraveti etc) s-au confruntat cu pierderi mari din moment ce oamenii,ingrijorati, nu mai cumpara produse.

Comisia Europeana vine in ajutorul agricultorilor oferindu-le acestora o suma de cel putin 150 milioane de euro.

"Vom propune o suma de 150 de milioane de euro ca ajutoare financiare pentru pierderile suferite de agricultori, ale caror produse au fost evitate de consumatori, ingrijorati ca salatele, castravetii si alte legume ar putea fi purtatoare ale bacteriei mortale E.Coli", a declarat comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, citat de HotNews.

In ceea ce-i priveste pe agricultorii romani ajutorul oferit de Comisia Europeana va varia între 41 si 67 la sută din preţul mediu european al produselor,urmand ca producatorii independenti sa primeasca mai putini bani ce vor proveni din fondurile europene de urgenta.

Pierderile suferite au fost de : 80 milioane de euro in Olanda, 20 milioane de euro in Germania, 4 milioane in Belgia si 3 milioane in Portugalia,probabil cea mai mare lovitura economica fiind suferita de Spania care a pierdut 200 de milioane de euro din cauza epidemiei.

Informatii generale despre bacteria care a pus pe jar o Europa intreaga

Escherichia coli(E.coli) face parte dintr-un grup de germeni bacterieni care traiesc">Sursa acestui dezastru o reprezinta semintele germinate provenite de la o ferma organica din Germania.

Inspectorii de Sanatate din Germania au identificat sursa infectiilor cu ajutorul informatiilor oferite de pacienti identificand 26 de restaurante si bistrouri ce procurau produse de la ferma nemteasca.

Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS) confirma la data de 14 iunie  prezenta bacteriei pe teritoriul a 14 state europene,in Statele Unite ale Americii si Canada.

Reactia autoritatilor si impactul asupra Economiei

Epidemia a constiuit subiect de dezbatere in cadrul Parlamentului European avand in vedere gravitatea situatiei.

Cultivatorii de legume(salata,castraveti etc) s-au confruntat cu pierderi mari din moment ce oamenii,ingrijorati, nu mai cumpara produse.

Comisia Europeana vine in ajutorul agricultorilor oferindu-le acestora o suma de cel putin 150 milioane de euro.

"Vom propune o suma de 150 de milioane de euro ca ajutoare financiare pentru pierderile suferite de agricultori, ale caror produse au fost evitate de consumatori, ingrijorati ca salatele, castravetii si alte legume ar putea fi purtatoare ale bacteriei mortale E.Coli", a declarat comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, citat de HotNews.

In ceea ce-i priveste pe agricultorii romani ajutorul oferit de Comisia Europeana va varia între 41 si 67 la sută din preţul mediu european al produselor,urmand ca producatorii independenti sa primeasca mai putini bani ce vor proveni din fondurile europene de urgenta.

Pierderile suferite au fost de : 80 milioane de euro in Olanda, 20 milioane de euro in Germania, 4 milioane in Belgia si 3 milioane in Portugalia,probabil cea mai mare lovitura economica fiind suferita de Spania care a pierdut 200 de milioane de euro din cauza epidemiei.

Informatii generale despre bacteria care a pus pe jar o Europa intreaga

Escherichia coli(E.coli) face parte dintr-un grup de germeni bacterieni care traiesc, in intestinele  oamenilor si animalelor(exceptie facand reptilele si batracienii) ajutand la descompunerea si digerarea alimentelor ingerate.

Potrivit spuselor lui Carl Zimmer,cel care a scris o carte despre aceasta familie bacteriana, exista mai multe tipuri de E.coli,unele daunatoare organismului si altele care nu influenteaza negativ organismul.

Acele serotipuri care reprezinta un pericol pentru corpul uman au fost descoperite treptat.

Tulpinile periculoase de E.Coli au fost descoperite in 1900. Ele cauzau o diaree care ameninta viata pacientilor. E.Coli a mai lovit si in anul 1982, infectand 25 de oameni in Oregon, SUA. S-a descoperit atunci ca hamburgerii care nu fusesera bine gatiti fusesera de vina.

Tot prin hamburgeri contaminati, in Washington, E.Coli a lovit din nou, in anul 1993. In 2006, spanacul a fost de vina pentru raspandirea acestei bacterii. Se estimeaza ca vechimea unor astfel de microorganisme este de 7.000 de ani, informeaza ziare.com

Contactarea infectiei cu E.coli

Risti sa te imbolnavesti daca: mananci carne de vita nefacuta(nu o gatesti la temperatura ridicata sau daca nu o lasi suficient la preparat);bei apa contaminata;bei lapte nepasteurizat;lucrezi cu bovine;intri in contact cu alte persoane deja infectate, desi sansele de a lua infectia de la alt om sunt numai de 6%;o alta sursa a bacteriei o reprezinta legumele(salata,varza,castraveti) daca e sa ne raportam la presa internationala.

Simptome

Oricine este expus alimentelor si apei contaminate sau persoanelor deja infectate risca sa fie infectat cu aceasta bacterie.

Imediat dupa ingerare bacteria se inmulteste in intestinul gros,atasandu-se de celulile din mucoasa intestinala.

Cei mai afectati pot fi copiii care se imbolnavesc mai usor decat adultii.E important de stiut ca unele persoane pot sa nu aiba niciun simptom,raspandind in acest fel infectia fara sa fie constienti de acest lucru.

Simptomele apar dupa 7 zile de la infectia cu bacteria E.coli.

Cele mai vizibile sunt: crampe severe la stomac si abdomen sensibil  diaree apoasa initial care poate deveni in evolutie sanguinolenta ,greata si varsaturi.

S-ar putea sa aveti o febra usoara,sa vi se faca rau sau sa vomati.Daca aveti una dintre aceste simptome ar trebui sa mergeti la medic pentru un control, informeaza site-ul sfatulmedicului.ro.

Netratarea" title="Stiri despre in intestinele  oamenilor si animalelor(exceptie facand reptilele si batracienii) ajutand la descompunerea si digerarea alimentelor ingerate.

Potrivit spuselor lui Carl Zimmer,cel care a scris o carte despre aceasta familie bacteriana, exista mai multe tipuri de E.coli,unele daunatoare organismului si altele care nu influenteaza negativ organismul.

Acele serotipuri care reprezinta un pericol pentru corpul uman au fost descoperite treptat.

Tulpinile periculoase de E.Coli au fost descoperite in 1900. Ele cauzau o diaree care ameninta viata pacientilor. E.Coli a mai lovit si in anul 1982, infectand 25 de oameni in Oregon, SUA. S-a descoperit atunci ca hamburgerii care nu fusesera bine gatiti fusesera de vina.

Tot prin hamburgeri contaminati, in Washington, E.Coli a lovit din nou, in anul 1993. In 2006, spanacul a fost de vina pentru raspandirea acestei bacterii. Se estimeaza ca vechimea unor astfel de microorganisme este de 7.000 de ani, informeaza ziare.com

Contactarea infectiei cu E.coli

Risti sa te imbolnavesti daca: mananci carne de vita nefacuta(nu o gatesti la temperatura ridicata sau daca nu o lasi suficient la preparat);bei apa contaminata;bei lapte nepasteurizat;lucrezi cu bovine;intri in contact cu alte persoane deja infectate, desi sansele de a lua infectia de la alt om sunt numai de 6%;o alta sursa a bacteriei o reprezinta legumele(salata,varza,castraveti) daca e sa ne raportam la presa internationala.

Simptome

Oricine este expus alimentelor si apei contaminate sau persoanelor deja infectate risca sa fie infectat cu aceasta bacterie.

Imediat dupa ingerare bacteria se inmulteste in intestinul gros,atasandu-se de celulile din mucoasa intestinala.

Cei mai afectati pot fi copiii care se imbolnavesc mai usor decat adultii.E important de stiut ca unele persoane pot sa nu aiba niciun simptom,raspandind in acest fel infectia fara sa fie constienti de acest lucru.

Simptomele apar dupa 7 zile de la infectia cu bacteria E.coli.

Cele mai vizibile sunt: crampe severe la stomac si abdomen sensibil  diaree apoasa initial care poate deveni in evolutie sanguinolenta ,greata si varsaturi.

S-ar putea sa aveti o febra usoara,sa vi se faca rau sau sa vomati.Daca aveti una dintre aceste simptome ar trebui sa mergeti la medic pentru un control, informeaza site-ul sfatulmedicului.ro.

Netratarea">in intestinele  oamenilor si animalelor(exceptie facand reptilele si batracienii) ajutand la descompunerea si digerarea alimentelor ingerate.

Potrivit spuselor lui Carl Zimmer,cel care a scris o carte despre aceasta familie bacteriana, exista mai multe tipuri de E.coli,unele daunatoare organismului si altele care nu influenteaza negativ organismul.

Acele serotipuri care reprezinta un pericol pentru corpul uman au fost descoperite treptat.

Tulpinile periculoase de E.Coli au fost descoperite in 1900. Ele cauzau o diaree care ameninta viata pacientilor. E.Coli a mai lovit si in anul 1982, infectand 25 de oameni in Oregon, SUA. S-a descoperit atunci ca hamburgerii care nu fusesera bine gatiti fusesera de vina.

Tot prin hamburgeri contaminati, in Washington, E.Coli a lovit din nou, in anul 1993. In 2006, spanacul a fost de vina pentru raspandirea acestei bacterii. Se estimeaza ca vechimea unor astfel de microorganisme este de 7.000 de ani, informeaza ziare.com

Contactarea infectiei cu E.coli

Risti sa te imbolnavesti daca: mananci carne de vita nefacuta(nu o gatesti la temperatura ridicata sau daca nu o lasi suficient la preparat);bei apa contaminata;bei lapte nepasteurizat;lucrezi cu bovine;intri in contact cu alte persoane deja infectate, desi sansele de a lua infectia de la alt om sunt numai de 6%;o alta sursa a bacteriei o reprezinta legumele(salata,varza,castraveti) daca e sa ne raportam la presa internationala.

Simptome

Oricine este expus alimentelor si apei contaminate sau persoanelor deja infectate risca sa fie infectat cu aceasta bacterie.

Imediat dupa ingerare bacteria se inmulteste in intestinul gros,atasandu-se de celulile din mucoasa intestinala.

Cei mai afectati pot fi copiii care se imbolnavesc mai usor decat adultii.E important de stiut ca unele persoane pot sa nu aiba niciun simptom,raspandind in acest fel infectia fara sa fie constienti de acest lucru.

Simptomele apar dupa 7 zile de la infectia cu bacteria E.coli.

Cele mai vizibile sunt: crampe severe la stomac si abdomen sensibil  diaree apoasa initial care poate deveni in evolutie sanguinolenta ,greata si varsaturi.

S-ar putea sa aveti o febra usoara,sa vi se faca rau sau sa vomati.Daca aveti una dintre aceste simptome ar trebui sa mergeti la medic pentru un control, informeaza site-ul sfatulmedicului.ro.

Netratarea, infectiei poate duce la insuficienta renala sau chiar moarte.

Tratament

Cea mai buna optiune este sa va odihniti,sa beti multe lichide pentru a inlatura oboseala si a preveni deshidratarea.Nu luati medicamente anti-diareice deoarece va va incetini sistemul digestiv iar corpul nu va mai putea scapa de toxine.Consultati-va cu doctorul in ceea ce priveste tratamentul.

Ca si in cazul altor epidemii este mai bine sa previi,asadar luati-va masurile de precautie,informati-va.

 

" title="Stiri despre infectiei poate duce la insuficienta renala sau chiar moarte.

Tratament

Cea mai buna optiune este sa va odihniti,sa beti multe lichide pentru a inlatura oboseala si a preveni deshidratarea.Nu luati medicamente anti-diareice deoarece va va incetini sistemul digestiv iar corpul nu va mai putea scapa de toxine.Consultati-va cu doctorul in ceea ce priveste tratamentul.

Ca si in cazul altor epidemii este mai bine sa previi,asadar luati-va masurile de precautie,informati-va.

 

">infectiei poate duce la insuficienta renala sau chiar moarte.

Tratament

Cea mai buna optiune este sa va odihniti,sa beti multe lichide pentru a inlatura oboseala si a preveni deshidratarea.Nu luati medicamente anti-diareice deoarece va va incetini sistemul digestiv iar corpul nu va mai putea scapa de toxine.Consultati-va cu doctorul in ceea ce priveste tratamentul.

Ca si in cazul altor epidemii este mai bine sa previi,asadar luati-va masurile de precautie,informati-va.

 

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii