ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
19-04-2012, ora 15:28

Emil Boc, despre demisia Mihaelei Popa: "E bine ca partidul se curata de oportunisti"

Articol de Alexandra Stefanescu

Presedintele PDL, Emil Boc, sustine ca "este bine ca partidul se curata de oportunisti", referindu-se la trecerea senatorului Mihaela Popa la PNL, el declarand ca PDL va intra in alegeri cu "fibra lui autentica" si le va castiga.

"E bine ca partidul se curata de oportunisti. PDL va intra in alegeri cu fibra lui autentica si va castiga alegerile, asa cum le-a castigat pe toate pana acum", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Emil Boc, raspunzand unei intrebari legate de trecerea senatorului Mihaela Popa la PNL.

Senatorul Mihaela Popa a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi alaturi de vicepresedintii PNL Sorin Frunzaverde si Relu Fenechiu, ca trece de la PDL la PNL.

Senatorul Mihaela Popa a declarat ca motivul plecarii sale din PDL este legat de "lipsa exercitiului democratic in partid", ea apreciind ca in PDL "totul a fost intr-o vesnica pozitie de drepti".

"Am decis sa ma alatur unei echipe noi si consolidate alaturi de Sorin Frunzaverde. Motivul plecarii mele din PDL este legat de lipsa exercitiului democratic in partid. Totul a fost imposibil, intr-o vesnica pozitie de drepti. Nu imi place sa vad oameni arestati, care apoi se dovedeste ca nu au nicio vina", a spus Mihaela Popa.

La randul sau, vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a spus, in aceeasi conferinta de presa, ca a avut o discutie cu Crin Antonescu, in prezenta Mihaelei Popa, si ca aceasta va fi sustinuta de liberali pentru Parlamentul European.

In 2 aprilie, senatorul Mihaela Popa a demisionat din functia de vicepresedinte al PDL, precizand atunci ca in continuare va activa ca membru simplu de partid.

Mihaela Popa a spus ca a fost dezamagita de afirmatiile liderului PDL Emil Boc in cazul demisiei din partid a prim-vicepresedintelui PDL Sorin Frunzaverde.

"Daca eu, ca profesor, spun dupa un timp ca imi pare rau ca un tanar a luat examenul, atunci inseamna ca am fraudat examenul. La fel si in PDL, inseamna ca nu am avut alegeri libere. Nu vrea sa fiu acceptata intr-un for de conducere, ci vreau sa fiu aleasa. Nu poti construi o democratie fara un exercitiu democratic in partidul de guvernamant", a declarat Mihaela Popa.

Ea s-a aratat dezamagita de afirmatia liderului PDL Emil Boc, respectiv ca l-a numit pe Sorin Frunzaverde in functia de prim-vicepresedinte la congresul partidului de anul trecut.

"Si eu sunt vicepresedinte, l-am sustinut pe Vasile Blaga la sefia partidului, deci ce sa cred, ca Boc m-a asezat pe o lista?", a afirmat Mihaela Popa, sustinand ca plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL reprezinta o pierdere importanta pentru partid, intrucat acesta era un bun strateg si un om respectat in interiorul partidului.

De altfel, Mihaela Popa a sustinut, dupa ce Sorin Frunzaverde si primarul din Slatina, Darius Valcov, au demisionat din PDL ca liderul formatiunii democrat-liberale, Emil Boc, ar trebui sa-si asume pierderile si sa-si dea demisia de la conducerea partidului.

Mihaela Popa s-a inscris in PDL in 2006, iar in perioada decembrie 2007- decembrie 2008 a fost deputat PDL in Parlamentul European. Ea a fost prim-vicepresedinte al PDL Iasi, iar in perioada mai 2010-septembrie 2011 a fost presedinte interimar al PDL Iasi.

Mihaela Popa, care este profesor, la primul mandat de senator, este vicepresedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Sanse din Senat.

Sursa: mediafax.ro

Foto: ziuaveche.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii