ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SPORT
15-03-2012, ora 15:36

Elevii vor avea sansa de a practica rugby, in Iasi

Articol de Cristian Amariei

Palatul Copiilor din Iasi se implica intr-un proiect intitulat “Un sport nou pentru o generatie noua”, organizat de Federatia Romana de Rugby, pentru a le oferi sansa elevilor de clasa a VII-a si a VIII-a sa practice acest sport. Proiectul se desfasoara la nivel national si cuprinde o serie de activitati sportive si cultural-artistice, ce se vor desfasura pe parcursul intregului an scolar.

Bogdan Cantor, secretar general al Federatiei Romane de Rugby:

Acest proiect este o alternativa pentru copii, care au alte tentatiii in ziua de astazi care nu-i ajuta sa-si dezvolte fizica. Acest proiect implica in prima faza 21 de Palate ale copiilor din Iasi, inclusiv cel din Iasi. Prin intermediul acestui proiect generatiile mici de copii, pana in clasa a VIII-a, se pot implica in sport. Pe noi ne bucuram ca acest sport este rugby-ul – ca va fi un numar mare de copii antrenati in competitii, iar la finalul proiectului, idealul nostru este sa creem o competitie care sa ramana stabila de-a lungul a mai multor ani.”

Constantin Serban, dir. Palatul Copiilor:

“ Pentru inceput, aceste proiect va primi cate 40 000 de lei lunar in vederea organizarii activitatii unei grupe de rugby-sti- elevi de clasa a VIIa si a VIIIa. Aceasta echipa va intra sub umbrela Palatul Copiilor si va participa la competitiile sportive care vor avea loc in acest an. Palatul Copiilor se obliga sa puna la dispozitie mijlocul de transport, sa urmareasca indeaproape pregatirea copiilor si procupararea echipamentelor. “

Toate activitatile din cadrul proiectului Un sport nou pentru o generatie noua vor fi insotite si de manifestari cultural artistice, pentru un numar de minm 1800 de beneficiari dintre elevi, cadre didactice si parinti.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
cantor,  15.03.2012 19:14

Director National de Dezvoltare este Bogdan Cantor.SECRETAR GENERAL este Domnul FLORIN MATEI

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii