A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714225156.6925.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Elevii cu cerinte educationale speciale, monitorizati cu ajutorul unei aplicatii informatice
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
03-02-2012, ora 12:25

Elevii cu cerinte educationale speciale, monitorizati cu ajutorul unei aplicatii informatice

Articol de Alexandra Stefanescu

Cei 450 de elevi beneficiari ai proiectului Cerinte Educationale Speciale pentru Toti – CESPeT vor fi monitorizati cu ajutorul unei aplicatii informatice dezvoltate pentru proiectarea de activitati educationale adecvate fiecarui elev in parte.

Aplicatia electronica a planului educational individualizat a fost prezentata miercuri, 11 ianuarie, in cadrul modulelor de formare Strategii motivationale si managementul stresului si Tehnici informationale computerizate, celor peste 100 de cadre didactice, psihologi si terapeuti din judetele partenere (Iasi, Vaslui, Braila, Mures, Maramures si Botosani) preocupati de combaterea si prevenirea abandonului scolar in randul elevilor cu CES.

Numita PEI (Plan Educational Individualizat), aplicatia este un instrument de monitorizare a elevilor beneficiari care va fi folosit pentru proiectarea de activitati educationale in acord cu potentialul si nevoile fiecarui elev. Operand cu instrumente de autoevaluare si evaluare, PEI implica activ familia in definirea si monitorizarea traseului educational al fiecarui elev.

PEI este inca o noutate asteptata in preuniversitar pe care o dorim generalizata la sfarsitul proiectului”, a explicat managerul de proiect, prof. univ. dr. Laurentiu Soitu.

Proiectul Cerinte Educationale Speciale pentru Toti - CESPeT are ca obiectiv general cresterea accesului la programe educationale formale si nonformale a copiilor cu cerinte educationale speciale aflati in abandon si risc de abandon scolar, in vederea integrarii lor socio-profesionale.

Proiectul Cerinte Educationale Speciale pentru Toti - CESPeT este derulat - in perioada 1 august 2010 - 31 iulie 2013 - de catre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, in parteneriat cu VIA University College, Danemarca, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Inspectoratul Scolar Judetean Mures si Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii