ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-12-2014, ora 09:16

Elevii Colegiului de Arta din Iasi studiaza pe instrumente scoase din uz. Copiii au organizat un concert caritabil pentru instrumente noi

Articol de Madalina Irimia
Satui sa astepte ajutor de la Ministerul Educatiei, elevii de la Sectia de Percutie a Colegiul de Arta Octav Bancila din Iasi au cantat cu scopul de a aduna bani pentru a-si cumpara instrumente noi pe care sa studieze.

Jumatate dintre instrumentele necesare la Sectia de percutie lipsesc, iar cele pe care Liceul de Arta le are in dotare sunt de la Filarmonica sau de la Conservator, de unde au fost scoase din uz. Elevii povestesc ca au fost pusi in dificultate atunci cand au mers la competitii si au cantat pe instrumente profesionale.

”Suntem dezavantajati fata de colegii din tara sau sunt si concursuri in afara. La ore ne descurcam cum putem, cu instrumentele pe care le avem,” spune Ioana Ailenei, eleva.

”Imi doresc o marimba foarte, foarte mult si este extrem de necesara pentru dezvoltarea noastra ca muzicieni,” a explicat Maria Tigaeru, eleva.

Elevii vor sa achizitioneze o marimba, care costa 3.000 de euro si este al doilea an in care au organizat concert caritabil in acest scop. Anul trecut au strans o mie de euro.

Iustin Rusu, profesor la Catedra de Percutie: ”O sa vedem dupa ce deschidem urna ce donatii ne ajuta sa ne apropiem cu un pas mai aproape de a cumpara acest instrument, aceasta marimba de care scoala chiar are nevoie si bineinteles ca dupa ce o sa o cumparam o sa cantam cu ea de toti banii.”

Impresionati de talentul de care elevii au dat dovada pe scena, spectatorii au donat bani pentru a-i ajuta:

Eu sunt profesor de trombon si la mine cel mai ieftin trombon costa 400 de lei. La ei, cel mai ieftin instrument este 3.000 de euro spre nenorocul lor.

Au muncit si s-au straduit si noi ii ajutam cu cat se poate. Au foarte mare nevoie pentru a studia si pentru a merge mai departe.”

Cei care doresc sa-i ajute pe elevi se pot adresa conducerii Colegiului de Arta Octav Bancila din Iasi.

Sursa: digi24.ro
Foto: ro.stiri.yahoo.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii