A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713487026.1606.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Elevii Colegiului National din Iasi, intr-un parteneriat inedit cu tinerii altor patru state europene
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-03-2015, ora 11:26

Elevii Colegiului National din Iasi, intr-un parteneriat inedit cu tinerii altor patru state europene

Articol de Cristian Amariei
Luna septembrie 2014 a reprezentat debutul unui nou proiect european pentru Colegiul National Iasi. Sub egida Erasmus +, proiectul „Learn to enterprise. Improving Entrepreneurial and Linguistic Competences Through Non-Formal Education – Leen Teen” este un parteneriat strategic intre cinci state europene: Romania (coordonator), Italia, Marea Britanie, Portugalia si Polonia.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea competentelor antreprenoriale, digitale si lingvistice prin metode non-formale. Filozofia proiectului este determinata de schimbul de bune practici intre partenerii strategici in scopul crearii si organizarii unor evenimente specifice (evenimente caritabile, artistice, de promovare de produs, de foundraising etc). Miza poiectului este ghidul metodologic de educatie antreprenoriala prin metode non-formale ce va fi lansat la sfarsitul parteneriatului, in vara anului 2016.

Activitati

Prima mobilitate a avut loc in Portugalia in perioada 25 – 31 ianuarie 2015. in prima zi a deplasarii, pe 25 ianuarie, cei 10 reprezentanti ai Colegiului National ajunsi in Porto, Portugalia, au fost intampinati de profesorul de geografie de la scoala AG Moure Ribeira Neiva din Vila Verde si coordonatorul portughez al proiectului, Paulo Antunes. Urmatoarea zi a inceput in forta cu vizitarea scolii AG Moure Ribeira Neiva. Dupa ce au asistat la doua momente artistice pregatite de cativa elevi portughezi si la prezentarile captivante despre Irlanda de Nord si Polonia, cei 42 de antreprenori au pornit spre centrul orasului Vila Verde unde au avut oportunitatea de a patrunde in primaria locala. Pe 27 ianuarie, delegatia romana si-a prezenta tara, traditiile, istoria controversata, personalitatile marcante, precum si rezultatele importante la concursuri si olimpiade recunoscute la nivel international dobandite de catre Colegiul National Iasi.

Modalitate inovatoare

Eurogame a reprezentat o modalitate inovatoare de constituire a 8 echipe mixte, si anume: doi elevi portughezi isi alegeau o persoana de alta nationalitate cu care sa colaboreze in urmatoarele zile, persoana care la randul ei trebuia sa-si exprime propria preferinta cu privire la urmatorul tanar ales, sirul de dorinte continuand pana la definitivarea echipelor ce numarau cate 6 tineri. La incheierea activitatii, grupurile formate au efectuat un tur detaliat al orasului de epoca Braga cu scopul de a face fotografii care sa fie incluse intr-un proiect de pezentare cu tema Snapshots of Portug: Places. Pe 28 ianuarie, Paulo Antunes, coordonatorul portughez al proiectului, a sustinut un workshop despre cum sa realizezi un eveniment pana la cel mai mic detaliu. Fiecare delegatie a primit apoi sarcina ca in 30 de minute sa vina cu o schita a evenimentului pe care doreste sa il organizeze odata cu intoarcerea acasa.

Ultima zi a proiectului a fost destinata prezentarii proiectelor finale din seria „EuroGame: Snapshots of Portugal. Places” puse cap la cap de fiecare echipa mixta, cat si a logo-urilor si posterelor Leen Teen. Lasarea noptii a dat startul cinei festive si a unei seri culturale in care fiecare participant a fost premiat pentru activitatea sa din cursul saptamanii.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii