A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713529304.1542.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Elevii Colegiului „Costache Negruzzi” au la dispozitie tehnologie de ultima generatie si continut digital adaptat curriculumului scolar
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
11-02-2014, ora 15:04

Elevii Colegiului „Costache Negruzzi” au la dispozitie tehnologie de ultima generatie si continut digital adaptat curriculumului scolar

Articol de Alexandra Stefanescu

Samsung Electronics Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, a inaugurat astazi prima clasa SMART din judetul Iasi, pentru elevii Colegiului „Costache Negruzzi”. Aceasta este a treia clasa SMART inaugurata in cadrul proiectului Smart Classroom, lansat anul trecut in Romania. Prima clasa de acest tip a fost realizata in cadrul Scolii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din Bucuresti.

Mi-as dori, in calitate de profesor, educator si reprezentant al Inspectoratului General, sa transformam tableta intr-un instrument util in activitatea de cunoastere si descoperire – un suport pentru un proces educational interactiv. Felicitam compania Samsung pentru ca a creat oportunitati moderne de invatare pentru elevii de astazi si de maine. Valorile unei scoli de elita, alaturi de o companie de anvergura, sunt un exemplu de buna practica pentru societate, in ansamblul ei”, a declarat Prof.dr. Camelia Gavrila, Inspector Scolar General Iasi.

Ne bucuram ca, impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale, am inaugurat trei clase digitale in Romania. Traim intr-o lume tot mai digitala, in care tehnologia are un rol important, mai ales in domeniul educatiei. Este si motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem sa contribuim la dezvoltarea abilitatilor digitale ale tinerilor, atat de necesare pentru job-urile de astazi si de maine. Acestia vor putea studia utilizand tehnologie de ultima generatie si vor putea accesa continut interactiv, util in pregatirea lor profesionala”, a declarat Mihaela Stanoiu, Responsabil CSR in cadrul Samsung Electronics Romania.

Smart Classroom este un proiect care ofera o solutie digitala de invatare completa care include atat suport hardware si software, cat si continut digital, adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. In clasa digitala, care a fost dotata cu 31 de tablete Samsung GALAXY Note 10.1, un E-Board, un Smart TV si doua laptop-uri, elevii (de clasa a XI-a si a XII-a) vor putea studia cursul optional „Succesul profesional”. Cursul a fost dezvoltat de catre Junior Achievement, iar digitalizarea sa in format HTML a fost facuta de Read Forward.

Proiectul presupune crearea unei clase utilate complet cu tehnologie de ultima generatie in materie de tablete, E-Board-uri, Smart TV si laptop-uri. In plus, proiectul Smart Classroom faciliteaza comunicarea in timp real dintre profesori si elevi si incurajeaza schimbul de experienta cu alte licee, printr-o platforma cloud.

Samsung Electronics Romania si Ministerul Educatiei Nationale au semnat in luna iunie 2013 un parteneriat pentru amenajarea unor sali de clasa Smart in liceele din Bucuresti, Timisoara si Iasi cu echipamente IT de ultima generatie. In anul 2013, a fost inaugurata prima clasa SMART pentru Scoala Comerciala Superioara „Nicolae Kretzulescu” din Bucuresti. Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a doua noi clase de acest fel - la Timisoara (10 februarie, in cadrul liceului Pedagogic „Carmen Silva”) si la Iasi (11 februarie, in cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”). Pentru a desemna liceul care sa beneficieze de o clasa digitala, elevii timisoreni si ieseni au fost provocati sa-si dovedeasca creativitatea si abilitatile digitale printr-un material video de doua minute, in care sa arate de ce liceul lor merita sa beneficieze de o solutie completa destinata invatamantului digital – Smart Classroom.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii