ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
01-11-2013, ora 12:35

Elevi si profesori din 7 tari europene in vizita la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi

Articol de Madalina Irimia

Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iasi este gazda celei de a cincea mobilitati in cadrul proiectului multilateral Comenius intitulat Crafting Europe Discovering Future Opportunities by Looking into Old Trades si va primi in perioada 4-8 noiembrie 2013, elevi si cadre didactice din 7 tari partenere - Germania, Suedia, Turcia, Lituania, Spania, Franta si Slovenia.

Proiectul se desfasoara pe parcursul a doi ani (2012-2014), iar principalele obiective sunt: constientizarea diversitatii culturale europene, descoperirea asemanarilor si diferentelor dintre meseriile practicate in tarile partenere, imbunatatirea cunostintelor elevilor despre mestesugurile traditionale, exersarea cunostintelor de limba engleza si formarea unei imagini realiste in ceea ce priveste oportunitatile de angajare pe piata muncii.

Tematica proiectului presupune cercetarea mestesugurilor traditionale pe plan local de catre elevii fiecarei scoli partenere. Acestia au astfel posibilitatea sa descopere diferente si similitudini existente in procesul de fabricare a produselor specifice, uneltele si masinile utilizate, organizarea atelierelor de lucru, a activitatii zilnice etc.

Toate informatiile culese sunt structurate intr-o prezentare Power Point la finalul fiecarei reuniniuni de proiect. In plus, elevii confectioneaza un produs specific meseriei alese care este expus intr-un muzeu virtual pe site-ul proiectului.

Organizatorii au realizat un program variat care are rolul de a-i ajuta pe oaspetii din cele 7 tari sa valorifice din plin timpul petrecut in Romania prin culegerea de informatii privitoare la bucataria traditionala si la valorile cultural-istorice ale poporului. Elevii vor participa la sesiuni de lucru in cadrul carora vor trebui sa realizeze prezentarea Power Point, dar oaspetii vor fi implicati, de asemenea, in activitati al caror scop este acela de a dezvalui specificul national si de a-i initia in bucataria romaneasca. Astfel, dupa festivitatea de primire vor avea posibilitatea sa deguste un desert traditional, iar in zilele urmatoare vor participa la un tur pietonal al orasului si vor vizita, in cadrul unei excursii organizate, Cetatea Neamt, Manastirea Neamt si rezervatia de bizoni “Dragos-Voda”. De asemenea, vor fi implicati direct in procesul de prepa rare a placintelor traditionale “Poale-n brau” in laboratoarele liceului.

     
Tag-uri: liceu, turism, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii