ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
05-10-2012, ora 14:17

Elevi de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Iasi, castigatori ai concursului Eurogame la Strasbourg

Articol de Alexandra Stefanescu

Un grup de 24 de elevi de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” din Iasi, insotiti de 2 cadre didactice, au luat parte, in ziua de 4 octombrie 2012, la o sesiune parlamentara desfasurata la Strasbourg, in cadrul Competitiei Nationale Euroscola 2012.

Dupa ce au avut oportunitatea de a dezbate probleme de interes european (mediu, surse de energie, legaturi intre generatii, imigratie si viitorul Europei), in plenul Parlamentului European, elevii au fost antrenati intr-un concurs care si-a propus sa evidentieze buna cunoastere a istoriei Uniunii Europene si a modului in care functioneaza institutiile acesteia, promovand in acelasi timp plurilingvismul si interculturalitatea. Elevul Popa Stefan, din clasa a XI-a A, a adus liceului medalia castigatoare, de aur! Aceeasi distinctie - medalia de aur - a fost obtinuta si de catre unul dintre profesorii coordonatori care, la randul sau, a participat la concursul organizat pentru profesori.

La aceasta competitie elevii au participat - in anul scolar 2011-2012 - cu proiectul educational intitulat Fii voluntar, nu indiferent! Fii cetatean european!. Titlul proiectului a semnalat necesitatea stimularii interesului elevilor pentru desfasurarea de activitati de voluntariat, atat la nivelul institutiei, cat si la nivelul comunitatii. Activitatile din cadrul proiectului au urmarit dezvoltarea la elevi a unei atitudini pozitive fata de sine si fata de semeni, dar si consolidarea dimensiunii europene in educatie prin derularea unor activitati care sa le dezvolte respectul fata de valorile europene care corespund directiilor de actiune ale proiectului: solidaritate, diversitate, multiculturalitate, toleranta, egalitatea de sanse.

"Consideram participarea la Ziua Euroscola o realizare nu doar pentru liceu, ci mai ales pentru elevii care isi pot imbogati astfel experienta multiculturala intr-o Uniune Europeana deschisa catre promovarea adevaratelor valori." a subliniat directorul liceului, prof. Viorica Dobre.

Foto: doxologia.ro

     
Tag-uri: liceu, Iasi, elevi, concurs
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii