A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713861210.3059.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ecaternia Ursache a castigat concursul de eseuri „O zi Primar”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
18-11-2013, ora 16:50

Ecaternia Ursache a castigat concursul de eseuri „O zi Primar”

Articol de Alexandra Stefanescu

Concursul de eseuri „O zi Primar pentru Iasi, capitala culturala”, initiat de Primaria Municipiului Iasi, a ajuns la final, castigator fiind desemnat eseul intitulat „Cultura pentru o viata mai buna”. Autoarea eseului este eleva Ecaterina Ursache, eleva in clasa a XI-a la Colegiul „Costache Negruzzi”, sub indrumarea prof. coordonator Daniel Stanciu.

Primaria Municipiului Iasi a organizat aceasta manifestare in cadrul „Saptamanii Europene a Democratiei Locale" (SEDL) si este un eveniment anual desfasurat sub egida Congresului Puterilor Locale si Regionale (CPLR) ale Consiliului Europei.

Concursul de eseuri “O zi Primar” este adresat elevilor din invatamantul preuniversitar. La concurs au participat 70 de elevi din care 13 elevi au obtinut note peste 8.50. Toti elevii participanti si profesorii coordonatori vor primi din partea organizatorilor diplome si carti.

Festivitatea de premiere a participantilor si profesorilor coordonatori va avea loc marti, 19 noiembrie, ora 13.00 in Sala de Consiliu (Sala Mare) a Primariei Municipiului Iasi.

Iata cateva propuneri interesante ale elevilor inscrisi in concurs.

O capitala culturala trebuie sa fie capitala pentru fiecare cetatean, nu numai pentru elite. Cum facem sa inaltam din punct de vedere cultural cetatenii orasului? Cum poate cultura sa intre in inima fiecarui cetatean, al cetateanului simplu, al ieseanului sensibil? Este nevoie de o adevarata industrie creativa pentru a pune in aplicare aceste idei. Este nevoie de tineri inimosi si creativi care sa poarte flacara culturii in toate colturile orasului, in toate cartierele. Este nevoie de solidaritate si daruire. Da, asta este: creativitate, solidaritate si daruire. Acestea sunt elementele care trebuie sa ne uneasca pentru a face din orasul Iasi – capitala culturala europeana.” (Teofan Abrudan, Colegiul Octav Bancila)

As orgniza, de 1 iunie, Ziua Internationala a Copiilor, un eveniment dedicat culturii europene pentru copii. Intr-un parc din Iasi sa se organizeze Laboratorul de Arta - cu participarea pictorilor, sculptorilor, studentilor Universitatii de Arte, elevii Colegiului Octav Bancila etc.” (Hanganu Alexandra, Colegiul Emil Racovita)

Daca nu putem duce oamenii la cultura, sa ducem cultura la oameni prin organizarea de spectacole in aer liber, in strada (teatru, opera, etc), afisarea de poezii in mijloacele de transport in comun, difuzarea de muzica simfonica in statiile RATP.” (Ilie Paul, Liceul Al. I. Cuza)

Am o definitie originala pentru orasul nostru, care ne caracterizeaza si pe care trebuie sa o promovam: I (inedit) A(academic) S (stiintific) I (intelectual)!” (Tulan Petru, Lic. de Mecatronica si Automatizari)

Mi-as dori organizarea unui eveniment care sa ofere tinerilor sansa de a cunoaste perioada comunista (amenajarea de spatii care sa aminteasca de acea perioada in Piata Unirii, Pasaj Piata Unirii, Cinema Victoria)” (Filip Matei, Colegiul C. Negruzzi)

Mi-as dori organizarea evenimentului Gala 10 pentru Iasi – cate 10 personalitati din domeniile educatie, teatru, film, literatura, arte plastice etc. sa se intalneasca cu iesenii.” (Valeriu Turcanu, Liceul Pedagogic Vasile Lupu)

As organiza evenimentul Iesenii citesc – o zi a lecturii in aer liber.” Cretu Bianca, Scoala Ionel Teodoreanu

Numai privind arta ca pe un modus vivendi, in toata plenitudinea ei, ne vom putea duce orasul la rangul de Capitala Culturala Europeana . Acest lucru poate fi realizat numai cu implicarea iesenilor, cu efort colectiv, iar nu delegand intreaga responsabilitate unei singure persoane.” (Sabina Raus, Colegiul C. Negruzzi)

     
Tag-uri: concurs, eseuri, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii