ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
17-07-2012, ora 10:01

EXCLUSIVITATE! Mitinguri colorate la Iasi pe 21 Iulie. Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu si Victor Ponta in prima linie!

Articol de Anca Gabriela Cretu

Sambata, 21 iulie, Iasul va fierbe in focul mocnit al mitingurilor organizate de doua formatiuni politice diferite: USL, care isi aduna oamenii in Piata Unirii si PD-L care isi concentreaza nemultumitii fata de organizarea referendumului pe esplanada Palatului Culturii.

Potrivit Biroului Electoral Central, referendumul va avea loc pe 29 iulie intre orele 08.00 si 20.00. Asa cum au decis Parlamentul si Curtea Constitutionala, referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

Partidele politice se pregatesc diferit pentru mobilizarea electoratului la vot. Presedintele filialei judetene PD-L Iasi, Dumitru Oprea spune ca la mitingul de sambata, desfasurat pe esplanada Palatului Culturii vor fi prezenti aproximativ 20 000 de oameni, care se declara impotriva demiterii presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Protestatarii provin nu numai din municipiu, ci si din intreaga regiune a Moldovei. Intrebat daca vor veni si politicieni de la Bucuresti,Oprea a confirmat prezenta liderului PD-L, Vasile Blaga: „Reprezentantii Biroului Permanent National cu siguranta vor fi cat mai multi la Iasi, in frunte cu Vasile Blaga. Vor mai fi: Mihai Razvan Ungureanu, presedintele PD-L Medias, Teodor Neamtu. De astfel, din societatea civila sunt o multime de solicitari, din oras oameni care nu sunt regimentati politic m-au intrebat foarte multi de unde are loc pana la urma miting-ul, pentru care s-au vehiculat foarte multe variante, locuri si momente diferite”.

Purtatorul de cuvant al PSD Iasi, Daniel Matasaru spune ca USL estimeaza o prezenta de aproximativ 10 000 de oameni la mitingul din Piata Unirii: „La mitingul de sambata sunt asteptati toti romanii care vor sa-si exprime parerea fata de Traian Basescu la referendum. Uniunea Social Liberala, prin suspendarea presedintelui in Parlament l-a adus pe acesta, din nou, in fata romanilor. Prin urmare, starea de spirit, de nemultumire a romanilor la adresa lui Traian Basescu, va aduce destul de multi participanti in Piata Unirii, unde are loc un miting pentru demiterea lui Traian Basescu”.

Intrebat de unde provin participantii la miting, Matasaru a declarat ca fiind o manifestare deschisa nu poate preciza judetele din care vor veni oamenii pentru a se pronunta impotriva presedintelui demis de Parlament: „S-a anuntat ca vor veni oameni si din judetul Iasi. Este posibil sa fie oameni si din alte judete, dar este prematur sa spunem acest lucru. Credem ca in municipiul Iasi este suficient de multa lume, nemultumita de Traian Basescu, astfel incat, opinia celor care vor participa sa fie observata. Pana in momentul de fata nu putem confirma care este participarea politicienilor de la Bucuresti. Se discuta despre venirea lui Victor Ponta, dar deocamadata este prematur sa confirmam sau sa negam prezenta lui sigura la Iasi”.

Reamintim ca alegatorii aflati in ziua referendumului in tara, in localitatea unde isi au domiciliul, voteaza la sectia de votare unde au fost arondati, unde sunt inscrisi in copiile de pe listele electorale permanente, iar cei care sunt in alta localitate isi exercita dreptul la orice sectie, fiind inscrisi in listele electorale suplimentare.

Foto: evz.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii