ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
25-09-2012, ora 15:41

Dumitru Oprea: “Vanzarea Oltchim arata credibilitatea guvernului Ponta”

Articol de Diana Dumitriu

Senatorul PDL Dumitru Oprea considera o mare eroare faptul ca nu au fost incluse drept criterii de selectie seriozitatea si probitatea morala a potentialilor ofertanti pentru cumpararea Oltchim. Intr-o declaratie politica, depusa in scris la Senat, parlamentarul iesean a reamintit reactiile populiste si nationaliste ale USL cu privire la procesele de privatizare declansate de guvernul Ungureanu.

Senatorul PDL a aratat ca executivul Ponta isi dovedeste acum incompetenta exact in acest domeniu, prin modul in care a gestionat licitatia de la Oltchim. Este vorba, in primul rand, de vanzarea unei societati aflata aproape in stare de insolventa si de acceptarea la licitatie a unui personaj lipsit de credibilitate financiara si manageriala. De asemenea, este regretabil faptul ca statul a permis ca un astfel de proces, ce presupune o maxima seriozitate, sa fie transformat intr-un circ electoral populist.

Dumitru Oprea a mai semnalat si incoerenta inregistrata la nivelul Ministerului Economiei, cu efecte negative asupra muncitorilor de la Oltchim si a viitorului combinatului.

In finalul interventiei sale, parlamentarul iesean si-a exprimat ingrijorarea cu privire la vanzarea Tarom si CFR Marfa, in conditiile in care guvernul Ponta va continua sa gestioneze la fel de pagubos procesele de privatizare.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii