A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714717429.3028.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Drona construita de studenti din Iasi. Proiectul de licenta a costat 6.000 de lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-03-2015, ora 08:04

Drona construita de studenti din Iasi. Proiectul de licenta a costat 6.000 de lei

Articol de Cristian Amariei
Trei studenti din Iasi au construit o drona care poate transmite in timp real pe internet. Aparatul a fost construit piesa cu piesa si ar putea fi manevrat inclusiv de pe telefoanele inteligente. Drona reprezinta lucrarea de licenta a studentilor de la Facultatea de Mecanica, pentru care au cheltuit 6 mii de lei.

Cu aceasta drona, trei studenti de la Facultatea de Mecanica din Iasi spera sa-si impresioneze profesorii la examenul de licenta. Aparatul de zbor este dotat cu doua camere video, care pot filma atat ziua cat si noaptea, iar totul poate fi transmis catre un calculator.

"Putem observa atat traictoria pe care o parcurge drona in timpul zborului, prin GPS. Avem in timp real inclinarea, practic, fix ca un giroscop de avion. Avem statusul bateriei, voltajul, cat si procentul," a explicat unul dintre studenti.

Pentru a-si realiza proiectul, studentii s-au documentat timp de un an si au investit 6.000 de lei. Mai au de pus la punct mecanismul prin care aparatul de zbor sa poata fi comandat si prin intermediul telefonului mobil.

"Avem sistemul international de semnalizare, care este simplu, dar e o aditie ce nu am vazut la alte drone si, de asemenea, sistemul de filmare integrat, practic doua camere de luat vederi si transmisia in timp real," a spus Andrei Turcea, student.

Vlad Iulian Tucaliuc, student: "Suntem multumiti, mai trebuie sa programam micontroler-ul pentru a putea deceta distante."

"Este un sistem modern si noi trebuie sa implicam tinerii in a studia aceste sisteme inca de la faza de documentare, proiectare, realizare. I-am ajutat financiar, o parte Facultatea de Mecanica, o parte au reusit si ei sa obtina niste fonduri," a spus prof. univ. dr. Cezar Oprisan, decanul Facultatii de Mecanica.

Proiectul celor trei tineri a starnit deja interesul colegilor:

"Ma bucur pentru ei si abia astept sa o vad cum zboara."

"Mi se pare destul de deosebita, e prima data cand il vad si sunt foarte curios sa vad cum functioneaza, in primul rand."

"Mi se pare foarte interesant pentru ca am vrut sa fac si eu impreuna cu fratele meu un proiect asemanator, dar nu prea am avut finantare."

Camerele video ale dronei au si senzor de miscare, astfel ca drona poate fi folosita si ca o camera de supraveghere.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, studenti, drona
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii