ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
22-05-2015, ora 15:09

Doua festivaluri de film in FIE 2015. Sa FIE filme de calitate!

Articol de Cristian Amariei
Cea de-a saptea arta nu putea lipsi din programul generos de evenimente al celei de-a III-a editii a Festivalului International al Educatiei. Iata de ce, in primele si, respectiv, ultimele zile ale FIE 2015, iesenii si nu numai sunt asteptati la doua festivaluri de film cu acces gratuit si care propun o serie de pelicule de neratat!

Intre 22 si 24 mai 2015, la Iasi va avea loc Festivalul Filmului European – editia 2015. Vor fi trei zile pline cu filme de calitate, dintre care nu puteau sa lipseasca „Ida”, „Leviatan” sau „Aferim”!

De 19 editii, Festivalul Filmului European (FFE) marcheaza Ziua Europei si celebreaza varietatea cinematografica a continentului. in perioada 7 – 31 mai, cinefilii din cinci orase din Romania au ocazia sa vada peste 50 de filme, selectate de organizatori impreuna cu ambasadele europene si cu institutele culturale de la Bucuresti. Timp de trei saptamani, organizatorii invita publicul cinefil sa ia o pauza de la efecte speciale si sa se intalneasca cu neprevazutul cinematografiei europene. Versatil, polimorf, imprevizibil, aidoma vietii – si definibil doar in opozitie cu cinematografia comerciala – filmul european ramane filmul tuturor posibilitatilor. Spectatorii vor avea ocazia sa se bucure, sa isi puna intrebari, sa planga si sa viseze la drame, comedii, filme biografice, documentare si filme de animatie din 25 de tari europene.

In Iasi, proiectiile au loc in perioada 22 – 24 mai 2015 la Casa de Cultura „Mihai Ursachi” din Copou. Intrarea la toate evenimentele este libera (cu exceptia Galei de deschidere, unde accesul se face cu invitatie).

In ultimele zile ale Festivalului International al Educatiei, in perioada 28 – 31 mai 2015, Iasul va gazdui o noua editie a Festivalului Filmului Evreiesc, parte integranta a Caravanei Festivalului de Film Evreiesc Bucuresti (FFEB). Toate proiectiile din Iasi vor avea loc la Casa de Cultura „Mihai Ursachi” din Copou, iar accesul este liber.

FFEB este organizat de Fundatia Culturala Art Promo si este la a IV-a editie. Festivalul urmareste sa familiarizeze publicul romanesc cu problematica si civilizatia evreiasca cu scopul de a crea o punte culturala intre cele doua popoare, un cadru mai larg al recuperarii si valorificarii mostenirii culturale a minoritatilor din Romania si al dialogului intercultural si interetnic.
     
Tag-uri: iasi, fie, festival, film
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii