ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-11-2015, ora 09:31

Doua evenimente de marca la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi

Articol de Madalina Irimia
Miercuri, 11 noiembrie, la ora 18:00, in Sala Studio a Facultatii de Teatru (str. Costache Negruzzi, nr. 7-9), va avea loc premiera piesei Auditia de Alexandr Galin.
Din distributie fac parte Andreea Popovici, Maura Munteanu, Sonia Teodoriu, Adnana Bolea, Camelia Dilbea, Nicoleta Vacarasu, Flavia Sandu, Dumitru Florescu, Daniel Onoae, Dragos Maftei si Arun Cotic. Regia este semnata de Conf. univ. dr. Octavian Jighirgiu. Asistent regie: Asist. univ. dr. Laura Bilic; video concept: Asist. univ. dr. Andrei Cozlac; elemente decor: Razvan Stanciu; elemente costum: Jenita Stanila; regie tehnica/lumini: Gheorghe Albianu; sunet: Vasile Marin.

Alexandr Galin, autorul mult premiatelor piese: „Stele in lumina diminetii”, „Retro”, sau „Sorry”, s-a nascut in 1947, in orasul Kursk din Rusia. Dramaturg, scenarist, regizor de teatru si film, Galin cunoaste consacrarea de timpuriu, piesele sale jucandu-se pe mai multe continente, la teatre precum Teatrul de Arta din Moscova, Royal Shakespeare Theatre din Londra, Teatrul Odéon din Paris, Teatrul Schiller din Berlin, Los Angeles Theatre Center, Mingiey Theatre din Tokyo.

Piesa „Auditia” a fost scrisa in anul 1998, in urma unei experiente reale traite de Alexandr Galin in anii ´90. Dupa caderea blocului comunist, odata cu instaurarea asa-zisului capitalism estic, Galin afla de auditia organizata de doi japonezi, in sala de spectacole a teatrului unde, de altfel, era si el angajat. Ajutati de un traducator, musafirii asiatici doreau sa selecteze tinere femei pentru piata muncii din Japonia. Nu e deloc intamplatoare plasarea actiunii in orasul de bastina al autorului, dar intamplarea poate avea loc in oricare colt al Rusiei postcomuniste, dar si al intregului spatiu est-european.

De asemenea, tot miercuri, 11 noiembrie, incepand cu ora 19:00, in Amfiteatrul “Achim Stoia” al Facultatii de Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice (str. Costache Negruzzi, nr. 7-9), va avea loc o intalnire cu renumitul dirijor Tiberiu Soare pentru un dialog deschis pe tema creatiei enesciene.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii