ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-07-2012, ora 14:53

Doi ieseni vor sa obtina un record in parcurgerea Dunarii pe cursul navigabil (VIDEO)

Articol de Anca Gabriela Cretu

In aceasta seara decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza(UAIC) Iasi, conf.univ.dr. Marin Chiriazi si masterandul Alin Vorniceanu pleaca intr-o expeditie pe cursul european al Dunarii.

Echipa se va deplasa in Germania, unde va porni intr-o aventura care ii va testa limitele fizice, dar si psihice. Decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport a marturisit ca impreuna cu studentul sau vrea sa stabileasca un record din punctul de vedere al kilometrilor parcursi pe zi, mai ales ca vor sa testeze rezistenta corpului la efort fara a face pauza:

Vom traversa Dunarea din Ulm(Germania) pana la Sf Gheorghe. In seara asta plecam cu masina pana in Germania, astfel incat joi dimineata sa ne lansam pe apa. Ne-am propus sa stabilim un record national de strabatere a acestui parcurs in jur de 2700 de km. O sa ne monitorizam distanta si viteza. Partea stiintifica a expeditiei va fi valorificata prin realizarea unor articole, care vor fi comunicate in cadrul diferitelor congrese de psihologie, educatie fizica si chiar medicale, avand in vedere ca realizam o monitorizare a frecventei cardiace”, a declarat conf.univ.dr. Marin Chiriazi.

Masterandul Alin Vorniceanu vrea sa parcurga cei 2700 de km intr-un timp cat mai scurt, asa ca isi propune sa vasleasca in medie 100 de km pe zi.

„ Desi sunt un fost sportiv de lupte greco-romane, caiacul mi-a strarnit interesul pentru ca nu lupt doar fizic, ci si psihic. Ne detasam putin de societate, suntem intr-o locatie fara ajutor. Eu, ca student, ma gandesc tot timpul ca reusesc. Nu sunt pesimist si nu ma gandesc la obstacole. Daca vor exista, le vom depasi imediat. Vom parcurge mult mai rapid Dunarea, respectiv in minimum 20 de zile. Se poate. Este simplu. Poate vor fi si cateva intamplari neprevazute, care ne vor lua ceva timp, dar le vom depasi repede”, a explicat Alin Vorniceanu.

Expeditia beneficiaza de o finantare de 17.660 de lei, din care 3300 de lei sunt investiti in analizele medicale si in investigatii.

     
Tag-uri: caiac, decan, student, Dunare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii