ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-11-2015, ora 11:08

Doctorul Tudor Ciuhodaru cere introducerea orelor de prim ajutor ca materie obligatorie predata in institutiile de invatamant

Articol de Madalina Irimia
Doctorul Tudor Ciuhodaru cere introducerea orelor de prim ajutor ca materie obligatorie predata in institutiile de invatamant. In contextul tragicului accident de la Bucuresti medicul-deputat apreciaza ca doar dobandirea de cunostinte, deprinderi, abilitati in acest domeniu da o sansa reala de supravietuire in cazul unor astfel de evenimente.

Pana cand Parlamentul va adopta acest demers legislativ deputatul solicita Ministerului Sanatatii si Educatiei incheierea unui parteneriat intre Inspectoratele scolare Serviciului de Ambulanta care sa sprijine acest demers.

„Am vazut cat suntem de vulnerabili in fata evenimentelor neprevazute. Multi nu stiau ce trebuie sa faca sau cum sa reactioneze. In plus orice resuscitare la peste 10 minute de la stopul cardiorespirator are sanse minime de reusita. E momentul sa luam in considerare ce e important pentru viata noastra. Predarea acestor ore de prim ajutor ne va permite sa stim cum sa actionam atat pentru a ne proteja pe noi cat si pentru a salva pe altii”, declara Tudor Ciuhodaru.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii