A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716139766.2404.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doctorul Tudor Ciuhodaru cere ca Institutul Cantacuzino sa treaca in subordinea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-10-2012, ora 03:46

Doctorul Tudor Ciuhodaru cere ca Institutul Cantacuzino sa treaca in subordinea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii

Articol de Madalina Irimia

Doctorul Tudor Ciuhodaru solicita masuri urgente pentru asigurarea functionarii I.N.C.D.M.I. “Cantacuzino” in conditiile in care de o saptamana nu mai exista vaccin antitetanic iar programul national de vaccinare a nou nascutilor a intrat in colaps. Deputatul considera ca acest institut este de importanta strategica pentru securitatea Romaniei si cere ca aceasta institutie sa treaca in subordinea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

,,Tinerele mame au ajuns sa caute acest vaccinul destinat nou nascutilor in farmacii dar acest medicament nu se comercializeaza fiind destinat doar institutiilor medicale. Este momentul unor masuri urgente care sa asigure functionarea I.N.C.D.M.I. “Cantacuzino” ce asigura securitatea epidemiologica a Romaniei si independenta fata de producatorii externi: produce vaccinurile din programul national de imunizari si pe cele din rezerva antiepidemica; Romania isi poate proteja astfel populatia atat in conditii uzuale cat si in situatia unor calamitati, epidemii, pandemii. Este singurul producator de vaccin BCG din Europa este unul din cei 7 producatori europeni si 11 producatori internationali de vaccin antigripal”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Prin aceste elemente I.N.C.D.M.I. “Cantacuzino”asigura independenta fata de resursele externe in prevenirea si combaterea unor situatii de criza ce pot aparea cu usurinta in contextual geo-politic actual. Costurile de productie reduse ofera Romaniei preturi de achizitie mult mai mici pentru multiple produse biologice strategice si implicit cheltuieli bugetare reduse.

Foto: arhivafoto.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii