A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714179813.9371.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Distribuirea ajutoarelor europene incepe cu intarziere in Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-12-2014, ora 12:45

Distribuirea ajutoarelor europene incepe cu intarziere in Iasi

Articol de Cristian Amariei
Mii de oameni din Iasi nu vor avea ce sa puna anul acesta pe masa de Craciun. Alimentele de la Uniunea Europeana oferite persoanelor cu venituri foarte mici nu au ajuns nici macar in depozitele Directiei de Asistenta Comunitara. Primele tiruri cu alimente au sosit abia luni, iar impartirea alimentelor se va face in transe, pana la sfarsitul lunii ianuarie. in judetul Iasi sunt aproximativ 180.000 de persoane care asteapta pachetele cu alimente de baza.

La centrele din Iasi unde ar trebui sa se distribuie ajutoarele de la Uniunea Europeana vin zilnic zeci de persoane in speranta ca vor primi alimentele promise. Desi anul trecut distribuirea pachetelor a inceput pe 30 septembrie, acum, tirurile cu alimente abia incep sa soseasca la depozitele din Iasi. Oamenii se plang ca nu stie nimeni sa le spuna daca vor avea ce pune pe masa de Craciun.

”Vin de vreo 10 ori aici. Cand o sa le dea, cand o sa dea zapada mare si nu o sa mai pot sa mai ies din casa?”

”Suntem batrani, oameni in varsta, pe drumuri. Ne-a zis doamna de aici sa asteptam.”

”Nu inteleg nimic din ce ne spun, sa mai venim, sa ne uitam la televizor, asta ne spune.”

Autoritatile sustin insa ca alimentele vor fi impartite in trei etape: prima incepe saptamana aceasta in municipiul Iasi, si de saptamana viitoare in judet.

”Primele masini au inceput sa soseasca. Graficul nostru de livrari este pe tot parcursul acestei saptamani,” a declarat Daniel Ciubotaru, director adjunct DAC Iasi.

Bogdan Abalasi, subprefectul judetului Iasi: ”In a doua etapa, sunt 40 la suta de pachete de distribuit, asta pana la sfarsitul anului, iar ultima etapa se va desfasura pana pe 17 ianuarie.”

Fiecare beneficiar va primi cate doua pachete de 13,5 kilograme fiecare, cu malai, conserve de carne si pate, paste, ulei, zahar si faina de grau. Beneficiarii ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene sunt somerii, pensionarii cu pensii cumulate de pana in 400 de lei, persoanele cu handicap si cele cu venit minim garantat.

Sursa: digi24.ro
Foto: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii