A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714060249.474.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Directia de Asistenta Comunitara a Primariei Iasi: un nou proiect cu fonduri europene
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-10-2014, ora 14:44

Directia de Asistenta Comunitara a Primariei Iasi: un nou proiect cu fonduri europene

Articol de Madalina Irimia
Directia de Asistenta Comunitara a Primariei (DAC) deruleaza, in perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, proiectul “VAST – Vulnerabil, dar Activ Social ca Tine”. Proiectul, cu un buget de 6,36 milioane de lei, este implementat in parteneriat cu Asociatia Surasul Albastru Iasi, SC Laconseil SRL, Serviciul Public Local de Asistenta Sociala Botosani si SC HR Specialists SRL Voluntari.

Grupul tinta: 80 de persoane

Obiectivul general al proiectului il constituie facilitarea accesului pe piata muncii din regiunea Nord – Est si regiunea Bucuresti – Ilfov a persoanelor din grupurile vulnerabile, in general, si a persoanelor cu dizabilitati, in special, si promovarea unei societati incluzive si coezive. Grupul tinta din cadrul proiectului este format din 80 de persoane: 60 apartinand grupurilor vulnerabile si 20 apartinand altor categorii: lucratori sociali, asistenti maternali si comunitari, manageri ai structurilor de economie sociala, specialisti si formatori implicati in economia sociala din regiunea Nord – Est si Bucuresti – Ilfov.

Proiectul va duce la infiintarea a 11 Structuri de Economie Sociala si la crearea de 61 noi locuri de munca in regiunea Nord-Est si Bucuresti-Ilfov. Persoanele angajate fac parte din grupuri vulnerabile: familii cu peste doi copii, femei, persoane care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati. Vor fi, de asemenea, organizate cursuri in domeniul antreprenoriatului social pentru asistenti maternali, formatori implicati in economie sociala, manageri ai intreprinderilor sociale, lucratori sociali”, a precizat Luminita Munteanu, sefa DAC.

Activitatile vizeaza:

Furnizarea serviciilor de informare si consiliere profesionala. Activitatea se adreseaza intregului grup tinta al proiectului.

Activitati de formare profesionala si de consolidare a capacitatilor, competentelor, cunostiintelor si stimei de sine. Din cele 80 persoane incluse initial in grupul tinta, vor fi selectate 40 apartinand grupurilor vulnerabile care vor participa la cursul “Antreprenor in economia sociala”.

Infiintarea si dezvoltarea a 11 Structuri ale Economiei Sociale (SES). Din cadrul celor 80 persoane din grupul tinta, 61 vor fi angajate in cadrul celor 11 structuri.
Proiectul “VAST – Vulnerabil, dar Activ Social ca Tine” este finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1 – “Dezvoltarea economiei sociale”.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Erickaller,  22.06.2017 04:05

wh0cd6418633 viramune medrol 4 mg buy cymbalta wellbutrin xl 300

   
oamenii in dificultate,  26.06.2015 21:46

aduceti oameni saraci care au si 2,3,4 copii si ii bagati la cersit pana dati bani si va tineti de cuvant.nu mai faceti magarii din astea ca ne aduceti la omor

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii