ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-11-2014, ora 16:20

Diagnosticarea precoce, o sansa in plus in lupta contra cancerului

Articol de Cristian Amariei
Palatul Roznovanu a gazduit luni, 24 noiembrie 2014, o conferinta de presa in care presedintele Fundatiei Renasterea, Mihaela Geoana, a prezentat detalii privind programul Diagnostic Mobil – San si Col uterin, prin care o unitate mobila a fundatiei acorda investigatii medicale gratuite la Podu Iloaei.

Investigatii medicale gratuite

Unitatea Mobila de Diagnostic – San si Col Uterin Renasterea se afla la Podul Iloaiei din data de 13 noiembrie, urmand a stationa acolo pana pe 5 decembrie. Prin acest program se ofera mamografiii si Teste Babes Papanicolau in regim de gratuitate femeilor din comunitatile cu acces limitat la aceste tipuri de investigatii medicale. Prezent la conferinta de presa, primarul municipiului Iasi a subliniat importanta sociala a initiativei Fundatiei Renasterea.

“Fundatia Renasterea, pe care doamna Mihaela Geoana o conduce si o coordoneaza de ani buni de zile, are rezultate deosebite in ceea ce priveste combatarea cancerului de san si de col uterin. Tot timpul am fost sensibil la proiectele umanitare, la actiunile pe care fundatiile le fac in sprijinul oamenilor aflati in nevoi. in privinta actiunii Fundatiei Renasterea, este cat se poate de adevarat ca preventia joaca un rol foarte important in cresterea sanselor ca bolile grave, precum cancerul, sa fie vindecabile. La timp depistata, exista sanse ca aceasta boala sa fie vindecata. Trebuie sa cultivam aceasta preventie in mediul rural, dar si intr-un municipiu mare precum Iasul”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi.

Preventia creste sansele de vindecare

In cadrul conferintei a fost relevata incidenta mare a celor doua forme de cancere in Romania. „Cancerul de san si de col uterin sunt tipurile de cancer cel mai frecvent intalnite in randul femeilor si cu cea mai mare rata de mortalitate. Conform statisticilor, una din sase femei din Romania se afla in situatia de a dezvolta cancer mamar si, in acelasi timp, sase femei mor zilnic in tara noastra din cauza acestei boli”, a declarat Mihaela Geoana, presedinte al Fundatiei Renasterea. Totodata, Mihaela Geoana a anuntat initierea la Iasi a unui program de recalificare pentru fostii pacienti care au invins in lupta cu cancerul si care se afla in situatia de a nu avea un loc de munca. In urma cursurilor, pacientii vor putea obtine diplome recunoscute de Ministerul Muncii, putand astfel sa-si gaseasca mai usor un loc de munca.
Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii