ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
23-02-2012, ora 08:19

Dezbatere si lansare de carte despre independenta Republicii Moldova, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Articol de Madalina Irimia

Vineri, 24 februarie, orele 17.00, in Corpul H al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Sala H1 (Bd. Carol I, nr. 11, Iasi), Centrul de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului (CSCP) si Societatea de Studii Istorice din Romania (SSIR), in parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), va invita la dezbaterea Republica Moldova de la Perestroika la Independenta, 1989-1991, insotita de lansarea volumului cu acelasi titlu (Chisinau, Editura Cartdidact, 2011), editat de Igor Casu si Igor Sarov.

In cadrul evenimentului vor lua cuvantul Igor Casu, Igor Sarov, Gheorghe Palade, Ovidiu Buruiana, Dorin Dobrincu si Flavius Solomon.

Volumul acopera cele mai importante evenimente care s-au desfasurat in Republica Moldova in ultimii trei ani de existenta a Uniunii Sovietice si arunca o noua lumina asupra relatiilor interetnice, a raporturilor CC al PCM cu CC al PCUS, activitatea organizatiilor „neformale”, in special al Cenaclului Mateevici si Frontului Popular din Moldova, alegerile in Congresul Deputatilor Poporului din URSS, din aprilie-mai 1989, si in Sovietul Suprem al RSSM, din februarie-martie 1990, adoptarea limbii romane drept limba de stat la Chisinau, liberalizarea relatiilor cu Romania etc.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii