ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-03-2012, ora 08:07

Dezbatere despre clasa pregatitoare, la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" din Iasi

Articol de Madalina Irimia

Clasa pregatitoare, in instanta! Inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I a generat dispute si controverse. Unele au ajuns pe masa judecatorilor. Parintii spun ca este ilegal sa le fie interzisa alegerea scolii la care vor sa isi duca copiii. Autoritatile resping acuzatiile, dar recunosc ca nu vor putea fi inscrisi mai multi copii decat spatiile existente.

Sunt pregatiti copiii pentru schimbarea de la sase ani a mediului in care isi petrec mare parte din timp ? Ce trebuie sa stie parintii pentru a preveni dezechilibrele emotionale, randamentul scolar scazut, suprasolicitarea si oboseala. Care au fost, la Iasi, rezultatele testarilor si care au fost punctele tari si cele slabe? Cit de pregatiti sunt copiii pentru a intra intr-un nou sistem? Dar parintii?

Sambata, 3 martie, in sala mare a Casei de Cultura "Mihai Ursachi" (in parcul Copou), de la ora 11, educatorii si invatatorii de la Gradinita Ioana si Scoala Ioana va provoaca la o dezbatere despre primul "examen" al copilului dumneavostra din viata de elev. Intrarea este libera.

Speakeri: Conf.univ.dr. Ovidiu Gavrilovici, Facultatea de Psihologie, Universitatea "Al.I.Cuza" Iasi, experti ai Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, psihologi de la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Iasi, Prof. drd. Cristian Ovidiu Lucaci, director Colegiul Richard Wurmbrand Iasi, arh. Radu Botez, consilier local, educatori ai Gradinitei cu program prelungit nr. 22 Iasi, Gradinita "Vesela".

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii