A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716130983.7274.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Detinutii din Iasi asteapta sa auda clinchetul clopotelului de inceput de an scolar
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-09-2012, ora 16:00

Detinutii din Iasi asteapta sa auda clinchetul clopotelului de inceput de an scolar

Articol de Diana Dumitriu

O suta dintre persoanele aflate in detentie la Penitenciarul Iasi sunt gata sa participe, luni, la festivitatea de deschidere a noului an scolar 2012 – 2013, eveniment care se va desfasura la Socala de Arte si Meserii 41.

Agenda manifestarii va cuprinde in prima parte festivitatea de deschidere a anului scolar, ocazie cu care vor fi prezentate cadrele didactice, angajate ale Inspectoratului Scolar Judetean care vor asigura instruirea scolara a persoanelor private de libertate in acest an si curricula scolara stabilita la nivel national de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, iar in cea de-a doua parte repartizarea elevilor pe clase.

Prin aceasta actiune se doreste evidentierea scopului prioritar al institutiei penitenciare, care pe langa cel punitiv, de executare a unor pedepse privative de libertate, are si scopul de asistare a persoanelor private de libertate, in vederea reintegrarii lor sociale, prevenirii savarsirii de noi infractiuni si de reducere a recidivei.

Diploma de studii, adeverinta, certificatul de absolvire precum si foaia matricola, se elibereaza de catre unitatea deinvatamant care asigura cu personal didactic buna desfasurare a cursurilor, fara a fiind scrise mentiuni cu privire la locul in care s-a derulat instruirea scolara. Rechizitele vor fi puse la dispozitie de Penitenciarul Iasi, iar manualele de catre Scoala de Arte si Meserii nr. 41 Iasi.

In urma frecventarii cursurilor scolare, persoanele private de libertate beneficiaza de 30 zile castig pe/ an scolar, care se acorda numai in cazul absolvirii anului scolar.

Zilele castig reprezinta perioada considerata ca fiind executata din pedeapsa aplicata si care se scade din aceasta.

foto: sansavranceana.ro

     
Tag-uri: detinuti, Iasi, scoala
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii