ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-07-2012, ora 04:00

Detinutii de la Penitenciarul Iasi pot vota la referendum

Articol de Madalina Irimia

Persoanele aflate in executarea unor pedepse privative de libertate, dar care nu si-au pierdut dreptul de vot, respectiv persoanelor aflate in arest preventiv pot vota la referendumul din 29 iulie prin intermediul urnei speciale.

Penitenciarul Iasi, in conformitate cu Hotararea Biroului Electoral Central cu privire la Referendumul national pentru demiterea presedintelui Romaniei din data de 29 iulie, se preocupa de asigurarea conditiilor pentru exercitarea dreptului de vot al celor 978 persoanelor aflate in executarea unor pedepse privative de libertate, dar care nu si-au pierdut dreptul de vot, respectiv 147 persoanelor aflate in arest preventiv.

Astfel in perioada 13-25 iulie va avea loc diseminarea informatiilor prin intermediul sistemului TV cu circuit inchis si formularea cererilor de catre persoanele custodiate care doresc sa isi exercite acest drept. Pe data de 14 iulie va fi asigurata reactualizarea actelor de identitate pentru persoanele custodiate cu drept de vot iar in ziua de 26 iulie va avea loc centralizarea cererilor si depunerea acestora la directorul locului de detinere in vederea aprobarii. Pe 27 iulie vor fi depuse cererile aprobate la biroul electoral al sectiei de votare din raza teritoriala a Penitenciarului Iasi, urmanca ca in ziua urmatoare sa fie amenajat un spatiu pentru votare care trebuie sa beneficieze de dotari minime pentru asigurarea secretului votului.

Pe data de 29 iulie se asigura accesul echipei biroul electoral al sectiei de votare teritoriale care se deplaseaza cu urna speciala si cu materialul necesar votarii (stampila cu mentiunea VOTAT , buletine de vot si timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea); in spatiul anume amenajat pentru votare care trebuie sa beneficieze de dotari minime pentru asigurarea secretului votului.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii