ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-09-2015, ora 13:01

Deschiderea anului scolar 2015-2016 la Penitenciarul Iasi

Articol de Cristian Amariei
Penitenciarul Iasi in colaborare cu scoala Gimnaziala nr. 41 Iasi a organizat in ziua de luni, 14 septembrie, la sediul institutiei, festivitatea de deschidere a noului an scolar 2015 – 2016 pentru aproximativ 80 de detinuti aflati in custodia unitatii noastre care s-au inscris la cursurile scolare.

Agenda manifestarii a cuprins in prima parte festivitatea de deschidere a anului scolar, ocazie cu care au fost prezentate cadrele didactice, angajate ale Inspectoratului scolar Judetean care vor asigura instruirea scolara a detinutilor in acest an si curricula scolara stabilita la nivel national de Ministerul Educatiei Nationale, iar in cea de-a doua parte repartizarea elevilor pe clase.

In anul scolar 2015 – 2016, la scoala Gimnaziala nr. 41 Iasi au fost organizate 2 clase pentru ciclul primar, in cadrul programului „A doua sansa” si 6 clase pentru ciclul gimnazial.

Diploma de studii, adeverinta, certificatul de absolvire precum si foaia matricola, se elibereaza de catre unitatea de invatamant care asigura cu personal didactic buna desfasurare a cursurilor, fara a fi inscrise mentiuni cu privire la locul in care s-a derulat instruirea scolara.

Educatia persoanelor private de libertate in penitenciar este oportuna, avand in vedere faptul ca o pondere importanta din populatia carcerala este reprezentata de catre persoane cu un nivel de educatie scazut sau chiar inexistent. Alaturi de activitatile de educatie si asistenta psihosociala, cursurile de calificare/recalificare profesionala, instruirea scolara contribuie la dezvoltarea profesionala a persoanelor private de libertate, creand premisele reintegrarii sociale a acestora.

Prin aceasta actiune s-a dorit evidentierea scopului prioritar al institutiei penitenciare, care pe langa cel punitiv, de executare a unor pedepse privative de libertate, are si scopul de asistare a persoanelor private de libertate, in vederea reintegrarii lor sociale, prevenirii savarsirii de noi infractiuni si de reducere a recidivei.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CaseyCeF,  17.03.2017 19:49

wh0cd774555 cialis price comparison

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii