A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715201307.4834.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Deputatul Petru Movila a solicitat Ministerului Sanatatii continuarea programului de vaccinare impotriva HPV
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
15-03-2012, ora 07:33

Deputatul Petru Movila a solicitat Ministerului Sanatatii continuarea programului de vaccinare impotriva HPV

Articol de Alexandra Stefanescu

Deputatul Petru Movila a inaintat conducerii Ministerului Sanatatii o lista de propuneri si sugestii pentru continuarea programului de vaccinare impotriva HPV.

Intreruperea programului de vaccinare impotriva HPV nu este oportuna iar Ministerul Sanatatii trebuie sa gaseasca solutii viabile pentru continuarea acestuia, atit pentru 2012, cit si pentru anul 2013. Avind in vedere contextul economic actual si faptul ca pentru acest an nu a fost alocat un buget pentru vaccinarea impotriva HPV, consider ca Ministerul Sanatatii ar trebui sa gaseasca totusi o solutie de compromis pentru vaccinarea femeilor care solicita acest lucru”, a declarat deputatul Petru Movila, membru in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor.

Deputatul a transmis o serie de propuneri si sugestii discutate impreuna cu reprezentantii ONG-rilor pentru continuarea programului de vaccinare impotriva HPV. Astfel, pentru ca acest program de vaccinare sa continuie si in acest an, dar la o scara mai redusa, Ministerul Sanatatii ar trebui sa achizitioneze 10.000 de doze, pentru care ar urma sa plateasca aproximativ 2.500.000 de lei.

Pentru anul 2013 s-a propus formarea unui grup de lucru din care sa faca parte experti in comunicare, in epidemiologie, in implementarea de programe nationale de preventie si de sanatate si care sa configureze pe viitor un program eficient de vaccinare impotriva HPV”, a adaugat Petru Movila.

Sugestiile facute in cadrul dezbaterii cu privire la modalitati concrete de implementare a programului de vaccinare HPV s-au referit la faptul ca programul de vaccinare impotriva HPV poate fi inclus in programul de imunizare ce cuprinde virsta intre 9-13 ani, ca poate fi extins pentru populatia feminina cuprinsa intre 14-26 ani si, acesta din urma, inclus in programele nationale de boli transmisibile. O alta propunere sustine ca vaccinarea sa fie realizata de catre medicii de familie, ginecologi sau pediatri.

Am sustinut intotdeauna ca, in sistemul de sanatate, preventia este mai putin costisitoare decit tratamentele intraspitalicesti. Programele de preventie sint mai eficiente si ar putea scuti sistemul de sanatate de niste cheltuieli mult mai mari”, a mai spus deputatul Petru Movila.

Ministerul Sanatatii plateste, anual, 60.000.000 de milioane de euro pentru pacientele bolnave de cancer de col uterin. Desfasurarea unui program de preventie, prin vaccinare impotriva HPV, pe un numar de 100.000 de persoane este in valoare de 20.000.000 de milione de euro. Adica, fiecare roman ar plati aproximativ 1 euro pentru un program de vaccinare impotriva HPV care este eficient pe termen mediu si lung.

Foto: evz.ro

     
Tag-uri: Petru Movila, vaccin, HPV, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii