ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
10-04-2012, ora 18:15

Deputatul Oajdea: „Primarul in loc sa le dea cetatenilor nevoiasi bani, le-a oferit tichete sociale folosite doar la magazinele care au preturi foarte mari ”(VIDEO)

Articol de Alexandra Stefanescu

Deputatul PP-DD Daniel Oajdea sustine ca primarul Gheorghe Nichita in loc sa le ofere bani in numerar celor aflati in dificultate financiara, a preferat sa se angajeze intr-o cheltuiala inutila tiparind tichete sociale.

Deputatul a mai precizat ca beneficiari au avut neplacuta surpriza sa mearga la magazinele anuntate de Primarie, sa-si umple cosul cu ce au gasit de cuviinta, dar la casa sa constate ca magazinul nu accepta tichetele sociale.

Oamenii cu dificultati financiare au ajuns bataia de joc a Primariei Iasi. Desi legea ii permite primarului Gheorghe Nichita sa ofere nevoiasilor ajutoare financiare in numerar, acesta a preferat sa ofere tichete sociale. In acest sens, municipalitatea a intocmit o lista cu magazinele din Iasi care accepta tichete sociale. In mod logic, magazinele preferate sunt cele cu preturi mici, precum Billa sau Carrefour, care apar pe lista intocmita de Primarie. Oamenii care au vrut sa foloseasca tichetele sociale in aceste hipermarketuri au fost intorsi din drum intrucat municipalitatea nu a incheiat contracte cu magazinele respective. In schimb, in locatiile cu preturi mari, multe dintre ele patronate de apropiati ai primarului Gheorghe Nichita, oamenii nu au avut probleme cu validarea tichetelor

Voi analiza posibilitatea de a face o plangere penala impotriva primarului deoarece a dat aceste tichete si ele nu pot fi folosite decat la magazinele care au preturi foarte mari. Am spus ca analizez posibilitatea si o voi face in cel mai scurt timp daca vad ca nu rezolva problema, astfel incat aceste tichete sa poata fi folosite si in magazine care practica si preturi mai mici. Nu mai vorbim de faptul ca ele contin un mesaj semnat de el desi banii sunt dati de Consiliul Local. Intrebarea e simpla: de ce, domnule primar, nu ati dat direct bani persoanelor nevoiase, pentru ca legea va dadea voie? De ce ati preferat sa dati aceste tichete de masa, aceste tichete sociale, care nu fac decat sa poarte oamenii pe drumuri”, a precizat deputatul PP-DD Daniel Oajdea.

Reprezentantii primariei sustin ca reteaua de agenti economici este stabilita de catre furnizorul de tichete, la nivel local, pana la momentul actual niciunul dintre operatorii de tichete neavand in lista lor lanturi de magazine de tipul Kaufland, Carrefour, Metrou sau Selgros.

La nivelul Municipiului Iasi exista 2 mari operatori de tichete sociale Cheque dejeuner si Sodexo- pass. Ambii operatori au la nivelul Municipiului Iasi peste 250 de firme partenere ce accepta tichete sociale(Cheque dejeuner-352 magazine, Sodexo-pass 256 magazine). Pana pe data de 10 aprilie au fost ridicate un numar de 10.869 de carnete cu tichete sociale de la cele 8 centre de distribuire de pe raza Municipiului Iasi”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Iasi, Sebastian Buraga.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii