A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714086588.8202.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Depuneri de coroane si jerbe de flori cu ocazia Zilei Fortelor Terestre
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-04-2013, ora 05:36

Depuneri de coroane si jerbe de flori cu ocazia Zilei Fortelor Terestre

Articol de Madalina Irimia

Marti, 23 aprilie, cu prilejul sarbatoririi Zilei Fortelor Terestre, militarii Brigazii 15 Mecanizate “Podu Inalt” vor participa, in garnizoanele de dislocare, la ceremoniale militare cu depuneri de coroane si jerbe de flori.

In garnizoana Iasi vor avea loc adunari solemne dedicate Zilei Fortelor Terestre precum si depuneri de coroane si jerbe de flori la Troita ridicata in memoria „Eroilor Diviziei 10 Infanterie” din fata comandamentului Brigazii 15 Mecanizata „Podu Inalt” (ora 12.30) si la statuia domnitorului “Stefan cel Mare” din cazarma Batalionului 151 Infanterie “Razboieni” ora 08.00.

In garnizoana Piatra Neamt, militarii Batalionului 634 Infanterie “Petrodava” vor depune coroane si jerbe de flori la Monumentul „Eroilor Regimentului 15 „Razboieni” din cazarma.

In garnizoana Botosani, incepand cu ora 08.30, se vor depune coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial din Cazarma Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” .

Ziua de 23 aprilie a devenit in constiinta poporului roman o sarbatoare cu dubla semnificatie: praznuirea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de Biruinta si totodata, aniversarea Fortelor Terestre ale Armatei Romaniei.

Datorita virtutilor sale deosebite (curaj, barbatie, demnitate) pe care le-a dovedit in timpul patimilor sale, Sfantul Gheorghe (fost general roman si comandant al garzii imparatului Diocletian, persecutat de catre acesta pentru credinta la care nu a renuntat pana la moarte) a devenit in scurt timp cel mai iubit si cel mai cinstit mucenic crestin.

Marele voievod Stefan cel Mare si Sfant, care avea o evlavie deosebita fata de acest sfant, l-a considerat ocrotitorul ostirii si a intregii tari a Moldovei. Aceasta atitudine s-a extins in intreg spatiul romanesc, iar in zilele noastre, ca dovada a cinstirii deosebite de care se bucura in crestinismul romanesc, Fortele Terestre din armata Romaniei au reinnoit evlavia domnitorului moldovean si a ostirii sale adoptandu-l pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe ca ocrotitor si patron spiritual.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii