A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713588692.9227.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Depozitele neconforme de deseuri din judetul Iasi vor fi inchise
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
13-01-2014, ora 15:03

Depozitele neconforme de deseuri din judetul Iasi vor fi inchise

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi a avut loc semnarea contractului privind reabilitarea si inchiderea depozitelor urbane neconforme in Judetul Iasi. Ofertantul castigator a fost SC Geiger Transilvania SRL, SC Loial Impex SRL fiind subcontractant. Valoarea totala a contractului este de 16.616.669 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este de 548 zile de la emiterea ordinului de incepere.

Este penultimul mare contract de lucrari din cadrul Proiectului “Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Iasi”. Intreg proiectul costa 85 milioane euro, din care aproape 60 milioane euro sunt fonduri nerambursabile. Contractul semnat astazi prevede inchiderea depozitelor neconforme din Pascani, Targu Frumos si Harlau si are o valoare de circa 4 milioane de euro. La finalizarea acestui contract, adica peste maxim 18 luni, vom avea un judet mult mai curat. Odata cu aceste lucrari va trebui sa lucram si in ceea ce priveste mentalitatea oamenilor, pentru a nu mai arunca deseuri in acele varsatori, ci sa le aduca in centrele de colectare”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In cadrul contractului de lucrari se vor reabilita si inchide 3 depozite de deseuri urbane neconforme, dupa cum urmeaza:

-Reabilitarea si inchiderea depozitului urban neconform Pascani – Valea Seaca

Depozitul urban neconform Pascani – Valea Seaca ocupa o suprafata totala de 3,5 hectare si este situat in extravilanul Municipiului Pascani. Accesul la depozit se face pe DJ 208 Iasi – Lespezi.

-Reabilitarea si inchiderea depozitului urban neconform Targu Frumos – Adancata

Depozitul urban neconform Tg. Frumos – Adancata ocupa o suprafata totala de 2,7 hectare si este situat in extravilanul orasului Targu Frumos. Accesul la depozit se realizeaza prin intermediul drumului national Targu Frumos - Harlau DN 28B.

-Reabilitarea si inchiderea depozitului urban neconform Harlau:

Depozitul urban neconform Harlau ocupa o suprafata de 2 hectare si este situat in partea de Est a orasului Harlau. Accesul la depozit este asigurat de pe drumul national DN 28B/E58.

Lucrarile de executie prevad implementarea unui sistem complet de inchidere in conformitate cu legislatia nationala cuprinzand:

- Strat de sustinere;

- Strat drenare biogaz;

- Strat de geocompozit;

- Geotextil de separare;

- Strat de recultivare;

- Puturi de extragere a biogazului;

- Sistem de colectare si transport al biogazului incluzand conducte, sistem de deshidratare si substatie gaz;

- Sistem de ardere controlata a gazului de depozit;

- Sistem de colectare levigat;

- Sistem perimetric de colectare a apelor pluviale;

- Instalatii de monitorizare;

- Drumuri de acces, imprejmuire si poarta acces.

     
Tag-uri: depozit, deseuri, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  09.06.2017 00:39

wh0cd965572 lasix 40mg Paxil

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii