A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713531940.0048.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Delegatia Consiliului Regional Vinnytsia (Ucraina) a efectuat o vizita la Consiliul Judetean Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-09-2015, ora 12:04

Delegatia Consiliului Regional Vinnytsia (Ucraina) a efectuat o vizita la Consiliul Judetean Iasi

Articol de Madalina Irimia
Pe 9 septembrie, Victorel Lupu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, a avut o intrevedere cu o delegatie a Consiliului Regional Vinnytsia (Ucraina). In cadrul intalnirii, domnul vicepresedinte Victorel Lupu a facut o prezentare a judetului Iasi din punct de vedere administrativ, economic si social. De asemenea, dumnealui a prezentat proiectele majore ale judetului Iasi: Aeroportul International, cu prima pista elastica din Romania, TransAgropolis, modernizarea si reabilitarea drumurilor judetene, Sistemul de Management Integrat al Deseurilor.

Totodata, domnul Victorel Lupu a reiterat importanta pe care Consiliul Judetean Iasi o acorda colaborarii cu unitatile administrativ-teritoriale din Ucraina si si-a exprimat dorinta ca seria acordurilor de colaborare dintre localitatile din Judetul Iasi si localitatile din Ucraina membre ale Euroregiunii Siret-Prut-Nistru sa continue.

Sergiy Svyttko, Presedintele Consiliului Regional Vinnytsia, seful delegatiei ucrainene, a subliniat ca legatura dintre cele doua administratii (Vinnytsia si Judetul Iasi) este una excelenta si ca isi doreste ca aceeasi legatura sa existe si in cazul Universitatilor din Iasi si Vinnytsia pentru realizarea unor proiecte educationale. In acest sens, a adresat o invitatie conducerii Consiliului Judetean de a efectua o vizita oficiala in Vinnytsia impreuna cu rectorii Universitatilor din Iasi in vederea semnarii unor acorduri de colaborare.

Vizita la Iasi a prietenilor din Ucraina vine ca o consecinta fireasca a colaborarii fructoase ce caracterizeaza parteneriatul nostru. Deja s-au pus bazele unei colaborari pe linie medicala intre Spitalul de Copii “Sfanta Maria” din Iasi si Spitalul de Copii din Vinnytsia si, pe aceeasi linie, am discutat despre posibilitatea ca si universitatile iesene sa incheie parteneriate cu universitatile din Vinnytsia. Totodata, am reafirmat sprijinul pe care dorim sa-l acordam partenerilor ucraineni in vederea absorbtiei de fonduri transfrontaliere puse la dispozitie de Uniunea Europeana. TransAgropolis, primul parc agroindustrial din regiunea de Nord-Est a Romaniei, este un proiect realizat in parteneriat cu raioane din Republica Moldova si Ucraina care demonstraza ca aceste relatii de colaborare pot aduce rezultate concrete”, a declarat Victorel Lupu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii