ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-03-2012, ora 17:18

Degustare de vinuri la Grand Hotel Traian

Articol de Alexandra Stefanescu

Iubitorii de vinuri din Iasi au mers astazi la Grand Hotel Traian unde au putut degusta zeci de vinuri, mai noi sau mai vechi.

Contra sumei de 25 de lei, vizitatorii au avut acces in salonul de prezentare, unde au fost prezenti toti expozantii, si unde au putut degusta comparativ, asistati de somelieri, vinurile produse din soiurile celebre ale Romaniei.

Doua noi cupaje romanesti apartinand importatorului si comerciantului de vinuri Good Point Iasi au fost prezentate in premiera in cadrul Targului Zilele Vinul.Ro. Acestea au fost realizate de catre vinificatorii Daniel Dorneanu si Gabriel Stoica, si vor fi comercializate in exclusivitate de Good Point Iasi.

PUNCT alb - un asamblaj sec din anul 2011, din Sauvignon Blanc (50%), Riesling de Rhin (30%) si Feteasca Alba (20%), realizat de Gabriel Stoica, va fi disponibil la un pret de aproximativ 19 lei. Vinul are DOC Odobesti si este caracterizat de o combinatie de note fructate, florale si minerale sustinute de un corp rotund si o buna aciditate. Cupajul se doreste a fi un exponent reprezentativ al zonei Jaristea/Vrancea. PUNCT rosu sec, realizat de enologul Daniel Dorneanu din Feteasca neagra (60%) si Merlot (40%) din recolta anului 2009, provine din struguri din regiunea Dealu Mare (mai precis Sahateni, jud Buzau) si va fi disponibil la un pret de aproximativ 22 lei. Vinul poarta clasificarea de Denumire de Origine Controlata (DOC), fiind considerat drept unul dintre etaloanele calitative ale zonei”, informeaza organizatorii.

Studentii prezenti la targ au beneficiat de reducere de 50% la tariful de intrare in sala (15 lei).

     
Tag-uri: vin, degustare, Iasi, targ
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii