ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-02-2015, ora 11:07

Defrisari masive pe un drum national din Iasi

Articol de Madalina Irimia
Toti copacii de pe marginea drumului DN28 A din judetul Iasi, pe o distanta de mai bine de cinci kilometri, au fost taiati. Cei care au dispus aceasta masura sunt reprezentantii de la drumuri nationale, care au motivat ca arborii erau imbatraniti.

In mai putin de o saptamana, zeci de copaci au fost taiati pe sectorul de drum national DN 28 A, care leaga orasul Targu Frumos de comuna Costesti. Oamenii au vazut arborii pe marginea drumului, insa nu stiu despre ce ar fi vorba. Spera doar ca acest proces sa fie pentru largirea drumului si ca vor avea loc replantari, la sfarsitul lucrarilor:

”Poate planteaza altii dupa ce termina soseaua, ma gandesc.”

”Trebuiau taiati numai cei care era in curbe, unde au fost accidente, unde au murit atatia oameni.”

”Este ceva anormal. Era ceva care tine dos.”

Reprezentantii Companiei Nationale de Drumuri Iasi spun ca prin taierea copacilor nu s-a dorit decat eliminarea unor eventualele pericolele.

”Sunt o serie de copaci imbatraniti, bolnavi care prezinta un pericol pentru siguranta circulatiei. in acest sens, cei de la Ocolul Silvic au constat ca indeplinesc conditiile de a fi taiati. Noi am facut licitatiile respective. si firmele care au castigat, au intrat la toaletarea acestui sector de drum,” a declarat pentru Digi24 Ovidiu Laicu, directorul CNADNR Iasi.

Conducerea companiei nationale de drumuri spune ca, imediat ce timpul le va permite, pe drumul Targu Frumos- Costesti vor fi replantati alti copaci.

Sursa: digi24.ro
Foto: timpolis.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii