A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715776564.5613.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Decizie CNSC pentru deblocarea licitatiei la Aeroportul Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-01-2013, ora 13:47

Decizie CNSC pentru deblocarea licitatiei la Aeroportul Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins ca nefondate cererile contestatarilor licitatiei privind modernizarea Aeroportului, prin Decizia numarul 175/ 11 C7/5744/5752 din 15 ianuarie 2013.

Decizia CNSC nu ne surpinde cu nimic. Era evident ca adevaratul scop urmarit de pseudo-contestatarii procedurii noastre, se afla dincolo de zona tehnica reglementata de legiuitor. Putem banui ca si in cazul procedurii noastre s-a incercat - prin intermediul unor firme paravan - blocarea de catre unii jucatori din piata constructiilor, a investitiei ce va deschide cu adevarat portile Iasului” a declarat Directorul General al Aeroportului IASI, Marius Bodea.

In anul 2013, legislatia achizitiilor publice permite situatii prin care societati neserioase, cu scop vadit ilicit, sa poata determina astfel de blocaje, cu efecte pe termen scurt si mediu. “Este inadmisibil ca un agent economic care de exemplu se ocupa cu vanzarea de flori, ocazional sau nu, sa aiba accesul si dreptul de a contesta proceduri de atribuire pentru lucrari de executie a pistelor de aterizare-decolare pentru avioane” completeaza Directorul General al Aeroportului IASI, Marius Bodea.

Se impune de modificat in mod obligatoriu dreptul de contestare a procedurilor de achizitie publica, la institutiile de specialitate. Reprezentantii Aeroportului Iasi considera ca ar trebui sa aiba acest drept doar potentialii participanti care fac in prealabil dovada capacitatii tehnice si financiare de a participa la respectiva procedura, singuri sau prin tert sustinator.

Astfel ar fi eliminate situatiile in care diversi „cersetori” se pozitioneaza egal cu firmele serioase din domeniu. In acest fel transparent s-ar putea cunoaste, de asemenea, care dintre marii jucatori de pe piata isi asuma responsabilitatea blocarii - in mod tendentios - a marilor proiecte de investitii ale Statului Roman” afirma Marius Bodea.

Constestatiile impotriva procedurii de atribuire a lucrarilor de proiectare si executie a noii piste a Aeroportului International Iasi, au surpins si momente unicat, prin care contestatarii au incurcat intre ei textele si motivele contestatiilor. Sunt si exemple de firme ce au dorit sa actioneze in mod independent insa au trimis autoritatii contractante cereri de clarificare de la acelasi numar de fax.

Transmitem pe aceasta cale tuturor participantilor ofertanti declarati sau nedeclarati, tuturor subcontractantilor declarati sau nedeclarati, tuturor celor care manifesta un interes legitim ori nelegitim in legatura cu procedura de atribuire a lucrarilor de proiectare si executie a noii piste a Aeroportului International Iasi, ca evaluarea ofertelor depuse se va face strict raportat la conditiile solicitate in documentatia de atribuire. Aceasta documentatie a primit girul de legalitate din partea institutiilor de specialitate ale Statului Roman, iar incercarea de a manipula procedura de atribuire prin diverse procedee ori actiuni, subtile sau evidente, va insemna in final doar piedere de timp si resurse” a mai declarat Directorul General al Aeroportului IASI, Marius Bodea.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii