A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714017534.9697.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De luni, prefectii din tara vor trimite raportari MAI pentru actualizarea listelor permanente
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-08-2012, ora 16:22

De luni, prefectii din tara vor trimite raportari MAI pentru actualizarea listelor permanente

Articol de Anca Gabriela Cretu

Ieri, toate prefecturile din tara au primit din partea guvernului un memorandum, prin care se cere actualizarea listelor permanente prin rezolvarea a noua puncte. Acestea vizeaza, printre altele verificarea: persoanelor al caror acte de identitate au expirat, dar nu le-au innoit, persoanelor care au pierdut cetatenia romana sau cele care-au schimbat domiciliul, fara a fi radiate din localitatea initiala.

Pentru rezolvarea anumitor puncte din memorandum, sunt implicate si alte institutii ale statului: Ministerul de Externe pentru cei care au domiciliul in strainatate sau Ministerul Justititiei-pentru cei care, prin ordin judecatoresc, nu au voie sa voteze. De luni, astept in fiecare zi raportarile din teritoriu, pe care sa le trimit Ministerului Adiministratiei si Internelor (MAI)”, a declarat prefectul judetului Iasi, Romeo Olteanu.

Seful prefecturii iesene a recunoscut ca va fi dificila centralizarea datelor care vizeaza cuantificarea mortilor din 2002 pana in prezent, pentru ca nu exista o baza de date electronica care sa confrunte votantii de pe listele permanente cu datele de la Directiile de Evidenta a Persoanelor(DEP).

Noi am trimis catre: toate primariile din judet, Consiliul Judetean Iasi, Casa de Pensii si Casa de Asigurari de Sanatate, conform mentiunilor din memorandum- macheta care trebuie completata de fiecare institutie in parte. Astazi ne-am intalnit cu reprezentantii DEP de la municipiu, judet si cea din cadrul MAI. Vrem sa vedem formula pe care o vom aborda. Vor aparea probleme din cauza stabilirii numarului decendatilor in judetul Iasi. Momentan, nu exista o baza de date electronica, astfel incat sa stim cati morti sunt din 2002 pana astazi si cati au fost scosi de pe liste. Asta va fi sarcina primarilor, a secretarilor si a ofiterilor de stare civila. Primarii mai trebuie sa verifice persoanele care s-au casatorit si care si-au schimbat numele si domiciliul”, a adaugat Romeo Olteanu.

Cele 9 puncte de pe memorandumul trimis de Guvern sunt:

1. persoanele decedate;

2. persoanele care si-au pierdut dreptul de a vota;

3. persoanele care au obtinut statutul de cetatean roman cu domiciliul in străinătate;

4. persoanele care au pierdut cetatenia romana;

5. persoanele al caror act de identitate a expirat si nu a fost reinnoit;

6. persoanele care si-au schimbat domiciliul fara a fi radiate din lista localitatii rezidentei anterioare;

7. persoanele care se identifica la un domiciliu intr-un numar, ce nu se coreleaza nu suprafata locuibila si numarul de camere ale imobilului.

8. persoanele care si-au schimbat numele prin casatorie, divort, pe cale administrativa

9. persoanele cu resedinta / domiciliul in strainatate.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii